Actualitate

Atenție! Calea Victoriei și Strada Pucheni din Sectorul 5 devin pietonale în acest sfârșit de săptămână

Ultimul weekend din 2023 aduce evenimentul „Străzi Deschise – București”, cu Calea Victoriei și Strada Pucheni din Sectorul 5 devenind zone pietonale. Acest eveniment este găzduit de a treia ediție a proiectului „Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană”, care are loc în zilele de 7 și 8 octombrie 2023 și oferă o mulțime de activități artistice, sportive și educative pentru locuitorii orașului.

Iată zonele pietonale și programul artistic pentru acest weekend:

8 octombrie 2023:

 • Calea Victoriei, între Piața Victoriei și Splaiul Independenței, în intervalul orar 10:00 – 22:00.

7 – 8 octombrie 2023:

 • Strada Pucheni din Sectorul 5, între Strada Dretea și Strada Teodor Mazilu, în intervalul orar 10:00 – 21:00.

Programul artistic pentru 7 octombrie 2023:

Calea Victoriei – Muzeul Municipiului București – Casa Filipescu-Cesianu:

 • 10:00 – 17:30: Expoziții – „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute”, „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani”, „Povestea unei biserici de mahala. Sf. Nicolae-Udricani” (Muzeul Municipiului București).

Sectorul 5 – Strada Pucheni:

 • 10:00 – 20:30: Activități sportive, zone de joacă și mișcare (PROEDUS).
 • 10:00 – 13:00: Atelier de confecționat – „Bogățiile toamnei” (Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București).
 • 10:00 – 13:00: Pictură pe față (Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București).
 • 10:30 – 11:30: Spectacol de teatru pentru copii – „Cei trei purceluși” (Teatrul Excelsior).
 • 11:30 – 12:00: Spectacol de circ (Circul Metropolitan București).
 • 12:00 – 18:30: Zonă de activități interactive (Centrul pentru Tineret al Municipiului București).
 • 14:00 – 16:00: Joc senzorial prin confecționare coliere și brățări (Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București).
 • 14:00 – 16:00: Atelier muzical și dansuri (Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București).
 • 14:00 – 14:50: Spectacol interactiv de magie (Centrul pentru Tineret al Municipiului București).
 • 14:00 – 16:00: Atelier de pictură pe piatră (Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București).
 • 16:00 – 17:00: Jocuri interactive și atelier de creație (Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București).
 • 17:00 – 17:45: Spectacol de dans contemporan (Școala de Artă București).
 • 18:00 – 18:45: Recital de muzică POP – Vivienne Clement (Școala de Artă București).
 • 19:00 – 19:45: Concert de muzică populară (Școala de Artă București).
 • 20:00 – 20:30: Concert muzica de promenadă (Școala de Artă București).
Citește și  Iohannis: Amintirea victimelor Holocaustului, un avertisment dureros al istoriei

Este un weekend plin de evenimente și distracție pentru bucureșteni, cu oportunitatea de a explora și de a se bucura de cultura și activitățile oferite în orașul lor.

În data de 8 octombrie 2023, se vor desfășura mai multe evenimente în București în cadrul programului „Străzi Deschise – București”, inclusiv expoziții și spectacole în diferite zone ale orașului. Iată programul artistic pentru această zi:

Calea Victoriei – Muzeul Municipiului București – Casa Filipescu-Cesianu:

 • 10:00 – 17:30: Expoziții – „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute”, „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani”, „Povestea unei biserici de mahala. Sf. Nicolae-Udricani” (Muzeul Municipiului București).

Calea Victoriei – zona Muzeului Național de Istorie a României:

 • 17:00 – 18:00 și 18:10 – 19:00: „Români la porțile lumii” – partea a II-a – spectacol de teatru cu statui de porțelan (Teatrul Masca).

Calea Victoriei – trotuarul din fața Parcului „Nicolae Iorga”:

 • 17:00 – 19:00: „O noapte furtunoasă” – spectacol-lectură interactiv cu actorii Gabriela Porumbacu (Veta), Mihaela Mihăescu (Zița), Cristi Toma (Chiriac), Mihai Baranga (Jupân Dumitrache), Mihai Răzuș (Ipingescu), Dragoș Mușat (Spiridon), Andrei Vasilescu (Rică Venturiano), Ionel Nițulescu (Mitocanul-Pastramagiul) (în cadrul proiectului artistic „Ochii minții”).

Calea Victoriei – zona Muzeului Național de Artă al României:

 • 18:00 – 19:00: „Trebuie să vorbim” – spectacol de teatru și dans contemporan cu performerii Teodora Tudose și Andrei Cristea (Teatrul Apropo) – proiect câștigător al Apelului deschis pentru completarea programului artistic „Străzi deschise”.

În plus, în Sectorul 5, Strada Pucheni, între Strada Dretea și Strada Teodor Mazilu, va fi gazda unor activități sportive, zone de joacă și mișcare desfășurate de PROEDUS și alte ateliere și spectacole pentru copii și adulți. Totodată, în Sectorul 4, Strada Cuza Vodă nr. 100, vor avea loc expoziții de artă decorativă, grafică și design vestimentar.

Vă reamintim că vor exista restricții de circulație în această zi pentru a permite desfășurarea evenimentelor. Traficul mijloacelor de transport STB va fi deviat pentru a nu afecta călătorii.

Citește și  Ioana Mihăilă susține că existe diferențe nte ale raportărilor deceselor de COVID

„Se va permite accesul riveranilor către domiciliu, precum și către unitățile economice din zonă conform indicatoarelor montate temporar pe durata restricțiilor pe următoarele străzi: strada Frumoasă între strada Sevastopol și Calea Victoriei, strada Gina Patrichi între bulevardul Lascăr Catargiu și Calea Victoriei, Calea Griviței între strada Constantin Budișteanu și Calea Victoriei, cu mențiunea că accesul auto al riveranilor va fi redirecționat către aleea din fața Palatului Știrbei, apoi către strada Banului.
Traficul rutier pe Calea Victoriei se reia duminică, 8 octombrie 2023, începând cu ora 23:00. Pentru siguranța participanților la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă mașini se închid și pistele de biciclete”, declară ARCUB.

Începând de vineri, 6 octombrie, la ora 22:00, și până luni, 9 octombrie, la ora 6:00 dimineața, circulația rutieră pe Strada Pucheni, între Strada Drețea și Strada Teodor, va fi restricționată.

În timpul acestor restricții, autobuzele de pe linia 227 vor urma traseul obișnuit către „Cartier Confort Urban” până la capătul de linie „Depoul Alexandria”, de unde vor continua pe Strada Amurgului, Șoseaua Sălaj, și vor ajunge la capătul de linie „Cartier Confort Urban”. Traseul în celălalt sens nu va fi afectat și va rămâne neschimbat.

blank