Actualitate

Asiaticii, în vizită în Bucureşti

Chinezii caută oportunităţi de colaborare cu România

Chinezii caută oportunităţi de colaborare cu RomâniaLa invitaţia domnului Primar Neculai Onţanu o delegaţie a primăriei Oraşului Yiwu, condusă de domnul Primar He Meihua, din Republică Populară Chineza se află în vizită în România, până duminică, pentru stabilirea unor noi modalităţi de colaborare între cele două administratii.

Se caută inclusiv perspective de colaborare bilaterală între Sectorul 2 al Municipiului Bucureşti şi Oraşul Yiwu, precum şi schimburi reciproce în domeniul economiei, culturii, educaţiei, ştiinţei şi tehnologiei, dezvoltarea şi promovarea cooperării la nivelul comerţului, investiţiilor şi industriei, promovarea şi dezvoltarea turismului de ambele părţi.

Astăzi, în prima zi a vizitei în ţara noastră, delegaţia chineză s-a întâlnit cu Eugen Nicolicea, secretar al Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

Deputatul Eugen Nicolicea a remarcat că relaţiile României cu Republica Populară Chineză sunt importante pentru ţara noastră cu atât mai mult cu cât în întreaga lume este o criză de supra producţie şi reuşita unei afaceri constă în a găsi cumpărător. Orice produs, oricât ar fi el de bun, are nevoie de un cumpărător pentru a fi unul de succes, motiv pentru care este important pentru China să intre pe piaţa europeană, iar pentru România este important să pătrundă pe piaţa chineză.

La rândul său, domnul He Meihua, primarul oraşului Yiwu, a precizat că se află în România la invitaţia lui Neculai Onţanu, edilul Sectorului 2, în paralel cu vizita unei alte delegaţii de oameni de afaceri din Yiwu pentru a găsi noi modalităţi de colaborare cu oameni de afaceri din ţara noastră.

He Meihua e explicat că oraşul Yiwu este situat la aproximativ 200 km de Shanghai şi este caracterizat prin dezvoltarea comerţului exterior. Tot el a precizat că China dispune de o gamă largă de produse de larg consum potrivite consumatorilor din România şi se bucură să vadă produse româneşti de calitate pe piaţa chineză.

Oraşul Yiwu poate oferi o platformă solidă de lansare pentru produsele româneşti pe piaţa Chinei, cu atât mai mult cu cât dispune inclusiv de un spaţiu de peste 100 000 m.p. alocat pentru firmele străine ce vor să intre cu produsele lor pe piaţa chineză.

În ceea ce priveşte posibilitatea unor schimburi culturale între cele două ţări, He Meihua a precizat că sprijină această iniţiativă cu atât mai mult cu China are o cultură foarte variată şi cu ansambluri artistice numeroase care pot veni în România pentru a-şi populariza tradiţiile.

Domnul primar He Meihua a încheiat spunând că doreşte ca Parlamentul României, parlamentarii români să susţină colaborarea între oamenii de afaceri din Republica Populară Chineza şi România în beneficiul ambelor ţări.

Delegaţia primăriei oraşului Yiwu a vizitat Palatul Parlamentului, cea de-a doua clădire ca mărime din lume după Pentagon, unde au aflat o serie de istorii legate de construirea edificiului.

Programul vizitei în România a delegaţiei primăriei oraşului Yiwu din Republica Populară Chineză prevede pe lângă întâlnirea cu primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, şi întâlniri cu Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Bucureşti şi cu Preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România.

blank