Sorin Oprescu
Actualitate

Anunțul zilei despre Sorin Oprescu! Judecătorii au luat decizia. E Breaking News

Este informația momentului despre Sorin Oprescu! Fostul primar al Capitalei ar putea scăpa în curând de închisoare! Magistrații de la Curtea de Apel București au luat decizia.

Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu ar putea scăpa de închisoare! Curtea de Apel București i-au admis în principiu anularea condamnării în dosarul în care este vizat fostul edil. Judecătorii de la Curtea de Apel București au fixat termen pentru soluţionarea contestaţiei în anulare la data de 16.12.2022, ora 12:00.

Amintim că Sorin Oprescu a fost condamnat în lipsă la 10 ani și opt luni de închisoare.

Decizia instanței

„În baza art. 431 C.p.p. admite în principiu contestaţia în anulare formulată de contestatorul-condamnat Oprescu Sorin Mircea împotriva deciziei penale nr. 575/A/13.05.2022 pronunţate în dosarul nr. 42389/3/2015 al Curţii de Apel Bucureşti-Secţia I Penală.

Fixează termen pentru soluţionarea contestaţiei în anulare la data de 16.12.2022, ora 12,00, pentru când se citează contestatorul-condamnat Oprescu Sorin Mircea şi se încunoştiinţează apărătorul ales al acestuia. În baza art. 430 C.p.p. respinge ca neîntemeiată cererea de suspendare a executării deciziei penale nr. 575/A/13.05.2022 pronunţate în dosarul nr. 42389/3/2015 al Curţii de Apel Bucureşti-Secţia I Penală.

Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia procurorului şi a părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 08.12.2022.”

Sorin Oprescu are șanse să scape de închisoare

Sorin Oprescu, fost șef al Secției Chirurgie a Spitalului Universitar din București și fost edil al Capitalei, a depus în instanță o contestație prin care se plânge că pedeapsa de 10 ani și 8 luni ar fi „absurdă” și „disproporționată”. Acesta consideră că nu este justificat un asemenea termen nici dacă ar fi fost găsit vinovat de „unele crime de război”.

„La emiterea mandatului de arestare european, judecătorul delegat cu executarea de la instanţa de executare are deci obligaţia constituţională şi legală să respecte şi să aplice prioritar Dreptul Uniunii Europene, în concret dreptul la proporționalitatea asprimii pedepsei penale cu gravitatea infracţiunii.

În cauză, este manifest disproporţionat, aberant, absurd, ca, potrivit dreptului român penal substanţial aplicat de instanţa judecătorească penală română de apel, pentru o singură faptă de primire a sumei de 25.000 euro, precedată de o aderare la un grup organizat cu 2 ani înainte şi urmată imediat de plata unei datorii, precum şi pentru o altă faptă cu un prejudiciu de 34 de euro, contestatorului să i se aplice o pedeapsă rezultantă totală de 10 ani şi 8 luni”, a explicat Sorin Oprescu în contestația depusă.

blank
blank