Sport, Stiri

Andy Murray, primul britanic care câştigă finala la Wimbledon, după 77 de ani

Andy Murray, primul britanic care câştigă finala la Wimbledon, după 77 de ani

Andy Murray has won the 2012 US OpenBritanicul Andy Murray a triumfat în finala de la Wimbledon, după un joc strălucitor, în faţa sârbului Novak Djokovici, favoritul numărul 1, scorul fiind 6-4, 7-5, 6-4. Sir Fred Perry fusese ultimul tenismen din Marea Britanie care reuşise să câştige trofeul de la All England Club, în anul 1936.

Finala a fost una mai scurtă decât poate ne-am fi aşteptat. La 5-4 şi serviciul, în setul 3, Andy a ratat trei mingi de meci consecutive, dar până la urma Djokovici a trebuit să se recunoască învins de către favoritul 2 la Wimbledon, la a patra minge de meci.

Un succes aşteptat de 77 de ani de cei din Insulă. Murray ajunge la al doilea trofeu de Mare Slem câştigat, după US Open 2012. Anul trecut el a mai obţinut medalia de aur la Olimpiada de la Londra, tot pe terenurile de la Wimbledon.

La capatul jocului, la cunoscutele discursuri la premiere, Andy spunea: „Sunt foarte fericit că am reuşit să câştig pentru prima dată pe iarba de acasă”. Generos, Djokovici a declarat: „Mă bucur mult pentru Andy şi pentru fanii englezi, ştiu foarte bine ce important era să câştige cineva de-al lor aici”.

blank
blank