O judecătoare
Actualitate

Amor cu năbădăi. O judecătoare a fost filmată în timp ce săruta un deținut condamnat la închisoare pe viață

O judecătoare argentiniană fost surprinsă de camerele de filmat ale închisorii în timp ce săruta un polițist condamnat, pe care ea a încercat să-l salveze de la închisoare pe viață.

O judecătoare din sudul provinciei Chubut, Mariel Suarez, a fost filmată sărutându-l pe deținutul Cristian „Mai” Bustos în închisoarea de lângă orașul Trelew, în după-amiaza zilei de 29 decembrie.

Cu doar o săptămână mai devreme, Suarez făcuse parte dintr-un complet de judecători care decide dacă Bustos ar trebui să primească închisoare pe viață pentru uciderea ofițerului de poliție Leandro „Tito” Roberts în 2009.

Judecătoare a ost singua din complet care a votat împotriva condamnării pe viață, în ciuda faptului că i s-a spus că Bustos este un „deținut foarte periculos”.

Pledoaria ei nu a fost suficientă pentru a-l salva pe Bustos, care a fost condamnat la închisoare pe viață săptămâna trecută.

Acum, Suarez este cercetată și de Curtea Superioară din Chubut pentru „comportament inadecvat” și se confruntă cu posibile sancțiuni.

Bustos a fost închis pentru uciderea, în 2009, în Corcovado din apropiere, a ofițerului de poliție Leandro Roberts, care a fost împușcat mortal în timp ce urma să-l aresteze pe Bustos pentru o evaziune anterioară a închisorii.

Un frate al bărbatului condamnat a murit și el în altercație, iar un al doilea polițist a fost rănit.

Bustos a fost condamnat pentru omucidere și condamnat la închisoare pe viață după ce și-a recunoscut vinovăția în timpul unui proces.

Curtea Superioară din Chubut a declarat într-o declarație: „Se presupune că judecăarea a avut un comportament inadecvat.

„Ancheta va căuta să stabilească circumstanțele întâlnirii dintre judecătoare și deținutul care este considerat extrem de periculos și care a fost recent condamnat în urma unui proces în orașul Esquel.

„Se va analiza, de asemenea, cât a durat întâlnirea și caracteristicile acesteia, în vederea confirmării dacă au existat încălcări ale Legii Eticii Publice și ale reglementărilor interne ale autorității judiciare”.

blank
blank