IT&C, Stiri

Allview V1 Viper – un telefon tineresc, cu un pachet comercial bun

Braşovenii de la Visual Fan au făcut un telefon elegant.

telefonAllview V1 Viper este un telefon foarte lăudat de compania autohtonă care îl produce, Visual Fan din Braşov.

Modelul surprinde plăcut prin design. Destul de elegant, cu un aer tineresc şi o greutate redusă, este foarte plăcut la atingere. Pare mai uşor decât cele 125 de grame pe care le are. Ecranul de 4,7 inci TFT, HD IPS OGS, cu rezoluţie 1280×720 pixeli este bun, dar puţin cam întunecat.

Pe alocuri cei 1,2 GHz de procesor şi memoria RAM de 1 GB nu par a fi de ajuns. Doar Android-ul 4.2 consumă destul de mult de unul singur. Rulând în paralel şi celelalte aplicaţii şi servicii (Facebook, WiFi sau 3G şi alte două-trei widgeturi) telefonul dă semne de oboseală. Spaţiul de stocare intern, de doar 4 GB, poate fi un inconvenient pentru un utilizator pasionat de latura de entertainment a acestor gadgeturi. Dar telefonul are slot pentru card microSD.

Camera foto de 8 MP nu este tocmai pe măsura pretenţiilor unui utilizator fervent, care face poze noaptea, la mare, în cluburi şi camera trebuie să performeze. De asemenea raza receptorului WiFi este destul de limitată.

Un plus pentru Viper este bateria. În condiţii de utilizare îndelungată şi cu multe aplicaţii pornite, bateria chiar a ţinut o zi fără probleme. La un uz susţinut bateria ţine şi trei zile. Telefonul mai câştigă şi prin faptul că este dual-SIM, un segment de telefoane care începe să devină tot mai popular.

La V1 Viper impresionează  pachetul comercial. Accesorizarea peste media pieţei este un plus. Cele trei capace de culori diferite şi căştile care nu se încurcă în buzunar, proiectate de specialiştii Allview sunt foarte bine venite. La capitolul accesorii utile aş trece şi soluţia antivirus cu licenţă de la Bitdefender. Orice accesoriu în plus în pachetul de bază este un beneficiu şi pentru cumpărător.

Dacă preţul ar ajunge de la 1.300 lei la 900 sau 1.000 ai putea spune că investiţia este excelentă.

blank
blank