Actualitate

Alexandru Nasarimba, inca o victima a Justitiei din Romania

Alexandru Nasarimba, inca o victima a Justitiei din Romania

blank

 Iata unul din multele cazuri semnificative care vin sa sustina starea mai mult decat jalnica a justitiei din Romania. Nu este de mirare ca peste jumatate din romani sunt de parere ca Justitia si Politia din Romania sunt in complicitate cu infractorii.

Un dosar care depaseste cu lejeritate cateva sute de pagini arata modul in care un cetatean canadian de origine romana este jefuit la propriu si i se refuza orice mijloc de a i-se face dreptate.

Acesta s-a adresat Justitiei romane in speranta ca isi va putea recupera paguba, insa se loveste constant de zidul de infractori alcatuit din oameni fara scrupule, politisti pana la procurori si asa mai departe, intre care exista legaturi de rudenie si cel mai imoprtant, legaturi de interese. Astfel ca, infractorii beneficiaza de tot sprijinul si protectia statului si a organelor sale care, in mod normal, ar fi trebuit sa ii apere pe cei ale caror drepturi au fost incalcate.

Rezolutii, cereri, plangeri peste plangeri, degaba, desi acesta s-a adresat tuturor institutiilor statului a fost refuzat, rezultatul ramanand tot in favoarea celui care l-a pagubit cu mai bine de 405 000 USD.

In conditiile in care dosarul este tinut in loc de mai bine de 3 ani deoarece Instanta propune Inceperea Urmaririi Penale iar Parchetul de pe langa Tribunalul Bihor refuza practic hotararea instanetei si trimite nu odata ci de doua ori Neinceperea Urmaririi Penale argumentandu-se mai mult decat stupid as putea spune, Nasarimba Alexandru doreste sa aduca la cunostinta opiniei publice felul in care lucreaza Justitia in Romania, in speranta ca poate asa se va rezolva ceva.

Prin urmare, in cursul anului 2007, Nasarimba Alexandru si Nasarimba Monica- Daniela, in urma unor discutii telefonice purtate cu Clepe Florian-Sabin si Clepe Liana-Rozalia s-au inteles sa infiinteze doua societati comerciale cu obiect de activitate diferit, una in domeniul materialelor de constructii, iar cealalta avand ca obiect comertul cu autoturisme, in care sa fie parteneri cu cote egale.

Sotii Nasarimba le-au pus la dispozitie suma de 55 000 USD pentru achizitionarea a doua mori de tocat piatra si le-au cerut acestora din urma sa le procure dovada ca morile au fost cumparate si cu ce suma de bani, insa Clepe Liana- Rozalia le-a promis ca toate actele vor fi pregatite pentru acestia cand vor ajunge in Romania.

La aproximativ trei saptamani, sotii Nasarimba i-au contactat telefonic pe sotii Clepe cerandu-le sa le trimita prin fax actele de constituire ale firmei de constructii precum si daca au fost achizitionate cele doua mori de tocat piatra, insa sotii Clepe i-au indus in eroare spunandu-le ca actele firmei nu s-au intocmit din cauza sarbatorilor de iarna, ca avocatii si notarii sunt ocupati in acea perioada si ca actele lor nu sunt de urgenta.

Discutiile purtate intre acestia au evoulat in sensul ca sotii Clepe le-au propus sotilor Nasarimba sa achizitioneze masini de epoca pe care acestia din urma sa le cumpere din Canada sau SUA cu banii lor si la un pret rezonabil si pe care sotii Clepe sa le vanda unor clienti cu bani din Romania, prieteni de-ai lor care sunt colectionari.

Clepe Florian- Sabin si Clepe Liana- Rozalia au incercat sa ii convinga pe sotii Nasarimba ca afacerea este profitabila inducandu-i in eroare si spunand ca au facut serioase analize ale pietei, fara a le aduce la cunostinta ca acestia deja aveau o firma in domeniu inca din 2004.

Acestia au continuat sa le atraga atentia cu intentia clara de a le castiga increderea si mai apoi de a-i insela spunandu-le ca Liana Clepe are in posesie un teren de 6500 mp in Bucuresti si ca va incasa suma de 650 000 euro de pe urma acestuia.

Domnul Nasarimba Alexandru a discutat in mai multe randuri cu sotii Clepe, intrebandu-i despre modalitatea de plata insa acestia spuneau: “Banii nu sunt o problema ca pretul terenului ce urmeaza a fi vandut trebuie sa se incaseze in cateva zile, acum actele sunt la notar.”

Sotii Nasarimba l-au contactat pe dealerul auto Ted Vernon si telefonic pe sotii Clepe carora le-au comunicat si site-ul dealerului din Miami unde puteau intra, viziona si alege masinile de epoca. Acestia au ales 14 masini si au spus ca au deja clienti pentru 7 dintre ele.

Telefonul a fost dat pe speaker pentru a fi auziti toti 5 la negocieri, sotii Nasarimba, sotii Clepe si dealerul Ted Vernon pentru a nu exista indoieli cu privire la pretul final al masinilor.

In urma negocierilor, pretul final a fost de 92 500 USD, pret platit cu banii sotilor Nasarimba, insa valoarea masinilor era de 185 000 USD.

Intentia de a-i insela pe sotii Nasarimba a fost clara intrucat sotii Clepe au insistat sa se perfecteze actele de vanzare- cumparare a masinilor de epoca pe numele lui Clepe Florian-Sabin sub pretextul ca acesta este cetatean roman si nu plateste taxe, iar Nasarimba Alexandru nu este cetatean roman si nu poate aduce masini in Romania.

Intentia de a-i insela pe sotii Nasarimba a fost si mai clara atunci cand sotii Clepe au cerut vehement ca valoarea reala a masinilor sa nu fie trecuta in acte, aceasta sa nu depaseasca suma de 30 000 USD pentru a nu plati multe taxe in Romania, fapt pe care sotii Nasaramba, oameni de buna- credinta l-au facut desi au primit atentionarea dealerului Ted Vernon ca “ceva ar putea fi in neregula, sa fiti cu bagare de seama”, asta in conditiile in care cele 14 autoturisme plus o motoreta de care nimeni nu mentioneaza nimic, printre masinile respective se numara un Rolls Royce al carui pret de vanzare este intre 30 000 si 50 000 euro, un Lyncon al carui pret de piata in Romania este de 50 000 + euro (unul asemanator s-a vandut in Las Vegas cu suma de 250 000 USD) plus alte 12 masini care sunt foarte rare si cautate astazi

Initial, sotii Clepe au fost de acord sa suporte ei transportul masinilor dar apoi au spus ca nu au inca banii de pe vanzarea terenului din Bucuresti.

Vazand noua situatie, Alexandru si Monica Nasarimba s-au vazut obligati sa suporte si transportul autoturismelor. Acestia le-au mai dat sotilor Clepe la data de 28 februarie 2008 suma de 11 760 USD, bani pe care i-au ridicat de la BCR Oradea prin imputernicire.

Masinile au fost transportate din Miami in Germania in portul Bremenhaven unde au intrat in posesia sotilor Clepe. Imediat Clepe Florian a plecat in concediu in Grecia, iar sotia acestuia s-a ocupat de transportul masinilor in Romania si apoi in Ungaria unde au fost inmatriculate pe UN ALT NUME. Asadar, masinile au fost inmatriculate in Ungaria si nu in Romania cum fusese intelegerea, asta in conditiile in care Liana Clepe este cea care se ocupa cu administrarea actelor, platilor si a banilor etc, aceasta fiind cea care a decis ca masinile sa fie inregistrate pe un alt nume si in alta tara. Tot Liana Clepe fiind cea care a ales masinile de pe site-ul dealerului Ted Vernon, dat fiind faptul ca sotul acesteia nu are cunostinte in domeniul calculatoarelor cu atat mai putin in cel al finantelor.

In data de 29 mai 2008, sotii Nasarimba au venit in Romania si au locuit la Oradea timp de 5 saptamani. Cu aceasta ocazie au aflat ca:

1. masinile de epoca sunt inchiriate la diferite evenimente si produc bani si profit pentru sotii Clepe;

2. masinile nu mai sunt pe numele pe care acestia le-au trimis, Clepe Florian- Sabin,

3. sotii Clepe nu au constituit cele doua societati asa cum fusese intelegerea, fapte pe care sotii Nasarimba nu le cunoscusera pana atunci.

La data de 1 iunie 2008, Clepe Florian- Sabin i-a cerut lui Nasarimba Alexandru sa il mai pasuiasca cu infiintarea celor doua firme si i-a cerut de asemenea si suma de 200 000 USD pe motiv ca afacerea cu masini da roade si isi propune sa mai achizitioneze inca 12 masini de epoca pe care le poate vinde si asa “se pune bine pe picioare.”

Prin aceasta, sotii Clepe au recunoscut ca se foloseau de masinile de epoca si ca aveau profit de pe urma lor, profit nedeclarat.

Dupa cateva discutii mai detaliate, Nasarimba Alexandru s-a decis sa-i mai dea o sansa lui Clepe Florian- Sabin, dandu-i inca 185 000 USD pentru a cumpara masinile si a le vinde cu gandul ca astfel isi va face bani si ii va inapoia si datoria.

Sotii Clepe au avut intentia clara de a-i insela pe sotii Nasarimba deoarece la momentul la care s-au inteles in privinta destinatiei banilor, Clepe Florian- Sabin le-a captat atentia si increderea punandu-le la dispozitie un inscris “DECLARATIE” prin care recunoaste ca aprimit de la Nasarimba Alexandru suma de 405 000 USD, inscris semnat personal de catre Clepe Florian cu semnatura si stampila firmei METABY SRL, unde pretindea ca are calitatea de asociat si ca firma ar valora milioane de EURO.

Alexandru si Monica Nasarimba au fost inselati intrucat Clepe Florian urma sa cesioneze cu rea-credinta toate partile sociale pe care le detinea la firma METABY SRL si sa ii pabubeasca pe acestia care au fost de buna-credinta si au avut incredere in ei.

La data de 02 august 2009, sotii Nasarimba au formulat actiune civila la Tribunalul Bihor impotriva sotilor Clepe prin care au solicitat obligarea acestora la plata sumei de 405 000 USD ce reprezinta prejudiciul cauzat de acestia prin fapta lor.

La data de 24 august 2009 au formulat si o plangere penala impotriva sotilor Clepe pentru inselaciune. La cateva zile, dosarul a fost trimis Inspectoratului de politie Bihor in vederea efectuarii cercetarii penale, iar la data de 12 februarie 2010 au primit raspuns din partea Inspectoratului de Politie Bihor ca dosarul a fost inaintat Parchetului de pe langa Tribunalul Bihor cu propunerea de Neincepere a Urmaririi Penale fata de invinuiti.

In data de 24 februarie 2010, procurorul Iancu Adrian a confirmat solutia de Neincepere a Urmaririi Penale fata de sotii Clepe afirmand urmatoarele: “avand in vedere ca sotii Clepe s-au inteles cu sotii Nasarimba, se constata ca nu exista elemente de inducere in eroare a partii vatamate intrucat sumele de bani au fost date cu titlu de imprumut, iar masinile nu puteau fi nici vandute, nici inchiriate”.

Ori aceasta situatie este strigatoare la cer, masinile nu puteau fi vandute sau inchiriate pentru ca…??? Oare pentru ca asa a decis procurorul sa concluzioneze? Nimeni nu stie, iar sumele de bani nu au fost date cu titlu de imprumut. Oare acesti domni procurori nu au citit declaratia data in fata notarului in care Clepe Florian Sabin recunoaste ca a primit inca 185 000 USD pentru a mai achizitiona inca 12 masini de epoca.

Acesta nu a achizitionat cele 12 masini de epoca, nu i-a returnat banii domnului Nasarimba si nici nu a declarat Fiscului suma respectiva. Oare aceasta nu este INSELACIUNE SI EVAZIUNE FISCALA?????

 

De parca nu ar fi fost suficient, organele de urmarire penala, Parchetul sustine ca datorita faptului ca a intervenit criza economica, sotii Clepe sunt exonerati de plata sumelor datorate, motivand astfel: “Avand in vedere faptul ca, criza a atins Romania incepand din toamna anului 2008 si pana in prezent.”

Ori, domnule “PROCUROR” ce legatura are criza economica cu inselaciunea si evaziunea fiscala???

 

In prezent Clepe Florian- Sabin si Clepe Liana-Rozalia nu le-au inapoiat niciun dolar sotilor Nasarimba, din contra, acestia ameninta si folosesc tot felul de mijloace de intimidare pentru a-i tine cat mai departe pe sotii Nasarimba de posibilitatea de a-si recupera prejudiciul.

 

Probele de la dosar dovedesc in mod clar ca numitii Clepe Florian-Sabin si Clepe Liana- Rozalia (care este creierul activitatilor infractionale) au actionat cu intentia de a-i insela pe Nasarimba Alexandru si si Monica, acestia din urma detinand probe extrem de concludente care le sustin spusele in schimb, sotii Clepe nu au absolut nimic care sa le sustina relatarile, ba mai mult, acestia, folosidu-se de relatiile pe care le au, de influenta, actioneaza pe langa organele de cercetare pentru a ingreuna si chiar a stopa demersurile in ceea ce priveste recuperarea prjudiciului.

 

Toata aceasta situatie este absurda intrucat, in declaratia data de catre Clepe Florian Sabin in fata notarului in data de 02 iule 2008, acesta recunoaste ca a primit de la Nasarimba Monica Daniela suma de 185 000 USD pentru achizitionarea a12 autoturisme de epoca si ca se obliga la restituirea sumei pana la data de 01 iulie 2009, iar organele de politie mentioneaza in raportul de neincepere a urmaririi penale ca numitul Clepe Florian Sabin in realitate nu a primit aceasta suma de bani, declaratia fiind data numai pentru a garanta plata autoturismelor de epoca. Daca domnii procurori ar fi citit dosarul ar fi vazut faptul ca in numitul Clepe Florian si Rozalia au schimbat povestile de mai multe ori. Ori acum noi ne intrebam, cum anume sa garanteze plata autoturismelor, este ilogic!

 

Organele de urmarire penala nu au efectuat cercetari nici cu privire la suma de 98 000 USD, care din declaratiile lui Clepe Florian Sabin a fost folosita pentru transportul autoturismelor, ori transportul fusese deja achitat de catre Nasarimba Alexandru, transport in valoare de 11 700 USD, dupa cum rezulta din documentele aflate la dosar, inscrisuri, chitante, extrase de banca si altele. Clepe Florian mentioneaza de asemenea ca ar fi platit si taxele de inmatriculare ale masinilor ori in Romania, taxa de inmatriculare este de 200 EURO.

Pentru o astfel de declaratie care nu are nicun temei si in sprijinul careia Clepe Florian Sabin nu aduce nimic care sa-i sustina spusele, iar in schimb Nasarimba Alexandru da, acesta poate fi acuzat chiar si de marturie mincinoasa.

 

 

Este revoltator, intrucat Nasaramba Alexandru a formulat o plangere penala catre Directia Naionala Anticoruptie solicitand efectuarea unor cercetari penale si impotriva procurorului Lele Alexandru din cadru Ministerului Public- Parchetul de pe langa Tribunalul Bihor si a numitului Clepe Florian Sabin, pentru trafic de influenta, dare si luare de mita.

 

La data de 24 septembrie 2010, Tribunalul Bihor admite plangerea petentului Alexandru Nasarimba, desfiinteaza rezolutiile si trimite cauza la Parchetul de pe langa Tribunalul Bihor in vederea Inceperii Urmaririi Penale.

 

Cu toate acestea, urmarirea penala NU a fost inceputa.

La 16 martie 2011, Nasarimba Alexandru depune catre Prim- Procurorul de pe langa Tribunalul Bihor o cerere de instituire a sechestrului asigurator asupra bunurilor sotilor Clepe in vederea recuperarii pagubei ce i-a fost cauzata prin fapta comisa de catre acestia, insa procurorul a refuzat.

 

Alexandru Nasarimba a formulat o noua plangere impotriva rezolutiei de neincepere a urmaririi penale a sotilor Clepe la data de 09 septembrie 2012, iar dosarul a fost intors in instanta DIN NOU.

In momentul de fata ne intrebam, oare cate NUP-uri va primi acest om, atatea NUP-uri cati procurori exista in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bihor, este oare posibil asa ceva?

DA, este posibil, Constitutia ne garanteaza drepturile, dar se pare ca organele statului nu sunt de aceeasi parere!

 

blank