Valeriu Stoica: „Avem o coaliție împotriva naturii”
Actualitate

Alegerile locale și parlamentare din 2024, comasate. Valeriu Stoica: „Avem o coaliție împotriva naturii”

Valeriu Stoica a declarat că a observat că PNL și PSD vor să facă un compromis politic. Este vorba de alegerile parlamentare și locale din 2024. Coaliția de guvernare nu vrea să ofere șanse altor partide.

În 2024, în România vor avea loc patru tipuri de alegeri. Este vorba de cele europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. Valeriu Stoica, unul dintre ideologii PNL, a susținut că a observat că atât PSD, cât și PNL ar vrea să facă o cuplare a alegerilor parlamentare și locale din 2024. Este important de precizat că primul lider politic care a vorbit public în legătură cu comasare a fost Florin Cîțu, în martie 2022. Politicianul ocupa în acea perioadă funcția de președinte PNL.

Valeriu Stoica a analizat evoluția scenei politice la împlinirea unui an de la formarea coaliției PSD-PNL. El a susținut că acest Guvern este „o coaliție împotriva naturii”. În plus, Stoica a mai subliniat că principala sa teamă legată de această coaliție, aceea a creșterii unui partid anti-sistem, nu s-a concretizat până în acest moment.

PSD și PNL nu vor să dea nicio șansă celorlalte partide

„La un an de coaliție nu constat o creștere a USR sau AUR. Nu constat o scădere gravă a PSD și PNL. Înseamnă că iluzia că un partid anti-sistem are șanse de evoluție rapidă e doar o iluzie. În acești 30 de ani au fost multe partide anti-sistem, dar majoritatea au dispărut. Asta înseamnă că există o stabilitate a acestui sistem politic. În ultimii zece ani s-a creat o stabilitate a principalelor partide, PSD și PNL. Orice nou partid anti-sistem nu are șanse să ajungă la putere”, a spus Valeriu Stoica.

El a mai adăugat că mai are o altă temere legată de coaliția de guvernare. Aceasta este legată de „fagocitarea PNL de către PSD”. Stoica a crezut că atât PSD, cât și PNL vor face găuri în propriile partide, dar acest lucru nu s-a întâmplat. „Credeam că PSD va fagocita PNL, dar nu s-a întâmplat. Ambele partide și-au păstrat forța din teritoriu”, a spus el. În ceea ce privește rotația pentru conducerea Guvernului, Stoica a spus, într-o intervenție la Digi24, că el consideră că aceasta va avea loc în mai 2023, iar PSD va prealua funcția de prim-ministru.

blank