Promo

Alegerea furtunului de gradină: cele mai mari greșeli pe care le fac grădinarii

Fie că faci primii pași în arta grădinăritului, fie că ai deja puțină experiență, tot timpul mai rămâne loc pentru noi informații privind alegerea furtunului de grădină. O achiziție corectă te va scuti de multe probleme și îți va asigura o recoltă bogată pentru care vei fi lăudat. 

Așadar, nu pune în coș furtunul de grădină până nu te asiguri că nu faci și tu cele mai mari greșeli ale grădinarilor. Unele dintre acestea au legătură cu calitatea produsului, altele cu caracteristicile spațiului. Fii informat în privința tuturor și alege furtunul potrivit pentru tine și gospodăria ta. 

Nu investesc într-un furtun de grădină de calitate

O greșeală frecventă pe care o fac grădinarii este că nu cumpără un furtun de calitate. Fie pentru că pun bugetul pe primul plan, fie pentru că nu se informează din timp, cert este că nu fac alegerea corectă. 

De regulă, un produs ieftin nu este făcut să reziste în timp, așa că se deteriorează și apare la orizont o nouă cheltuială mai devreme decât se plănuise inițial. Calitatea este sinonimă cu rezistență îndelungată astfel că investiția merită din plin. 

Un furtun care nu este realizat din mai multe straturi (pentru un plus de siguranță) poate crăpa și ceda oricând, astfel că trebuie verificat periodic. Scurgerile de apă nedetectate pot provoca accidente și vor încărca factura la final de lună, ceea ce înseamnă noi cheltuieli. Folosind un furtun de calitate, scapi de aceste griji fiindcă îl poți folosi ani la rând fără să îți faci probleme. 

Nu iau în calcul distanța dintre grădină și sursa de apă

Lungimea furtunului trebuie aleasă în funcție de distanța dintre grădină și sursa de apă. Spre exemplu, dacă grădina ori solarul se află în apropierea robinetului ori a fântânii, atunci nu ai nevoie de un furtun mai mare de 3-4 metri. În schimb, dacă sursa de apă este mai departe de grădină, atunci este indicat să se cumpere un furtun mai lung, chiar de peste 20 de metri. Așadar, nu comite greșeala de a cumpăra un furtun de grădină care nu este compatibil cu spațiul tău. 

Nu verifică greutatea furtunului de grădină

Încă o greșeală pe care chiar și grădinarii cu experiență o comit este neglijarea greutății furtunului. Dacă modelul ales este folosit și de către soție ori copii, cu siguranță trebuie verificată și greutatea furtunului de grădină, mai ales dacă va fi utilizat și la alte tipuri de activități precum udarea florilor ori spălarea mașinii. 

Produsul ales trebuie să fie ușor de rulat, de manipulat și de depozitat. Alege un model de furtun cu care se poate lucra ușor și care nu ocupă mult spațiu, mai ales dacă nu dispui de rafturi generoase. 

Nu acordă atenție accesoriilor pentru furtun

Accesoriile pentru furtun au rolul de a ușura munca în grădină, solar sau seră, însă nu mulți grădinari le acordă atenție. Colierele metalice sunt utile pentru fixarea furtunurilor de țeava de alimentare cu apă, prevenind desprinderea acestora în cazul unei presiuni mari. Garniturile O-ring sunt cele mai utilizate accesorii pentru etanșări pentru că se montează ușor, sunt economice și de calitate. 

 

Ai făcut vreodată una dintre aceste greșeli în alegerea furtunului de grădină? 

 

 

Sursa foto: Unsplash.com