Adrian Năstase a comentat, la Antena 3, oferta lui Ion Țiriac, miliardarul anunțând că dă un avion ministrului care va realiza 3.000 de săli de sport. Năstase, care a câștigat un pariu mare cu Țiriac pe când era premier, spune că oferta va rămâne neonorată. Lucrurile sunt simple, spune fostul lider PSD: guvernele se schimbă foarte repede, nu există niciun ministru care să aibă bani pentru întreținerea unui avion și, în plus, banii ar putea folosiți în scopuri mai bune.

”Nu știu cine va câștiga pariul cu Ion Țiriac, nu e foarte simplu cu el. El mi-a dat mașina care valora circa 100.000 de euro. Eu nu am luat mașina, ci l-am rugat să aducă mingi de handbal, volei, plase pentru porți în schimbul valorii ei. 3.000 de săli e foarte mult, iar la modul în care se schimbă guvernele la noi, nu știu dacă va apuca să câștige cineva. E o formulă de a-i ambiționa pe cei din guvern. Avionul are nevoie de întreținere, de echipament, de piloți, de stewardese, nu știu cine are banii ăștia. Eu nu a-ș putea onora acest pariu, e prea ambițios, chiar dacă aș fi premier. Nu cred că de la buget vor fi alocați acești bani, iar din fondurile europene trebuie bine chivernisiți banii, ca să meargă și în alte zone, pentru crearea de locuri de muncă.”, a spus Adrian Năstase.

Citeste si...
Medicul Casei Albe dezvaluie ce s-a întâmplat cu Trump când a luat hidroxiclorochina

În 2000, a pierdut pariul cu Adrian Năstase, când a oferit o mașină de colecție pentru că premierul de atunci a reuşit să ridice cele 400 de săli de sport promise în programul de guvernare.

„Am pierdut un pariu cu Năstase (n.r. fostul premier al României) când mi-am pus la bătaie Mercedesul! Atunci a făcut sălile de sport, iar eu nu credeam că le va face. Acum îmi pun la bătaie un avion de lux din flota pe care o deţin pentru cel care va face în România 2.000 – 3.000 de săli de sport! Eu dau avionul pe loc, ei să facă sălile!”, a declarat Ţiriac la conferinţa ”Viitorul sportului românesc”.

„Mai am puse deoparte 100 de milioane de euro pentru construirea unui campus sportiv universitar! Vreau să facem grădiniţe olimpice pentru ca cei mai mici să facă sport”, a mai spus Ţiriac.