Una dintre metodele avansate de tuning este inlocuirea sistemului de admisie sport a autoturismului dumneavoastra. De obicei acest lucru se realizeaza simultan cu o alta metoda de supraalimentare a motorului. Totusi, cu noile sisteme de admisie care au aparut in ziua de azi, se poate castiga un plus de putere constant fara modificari majore de ordin tehnic. Pentru o crestere cat mai mare a puterii, respectiv o plaja de cuplu cat mai liniara recomandam instalarea sistemului de admisie sport impreuna cu un sistem de evacuare sport.

Daca va intrebati ce poate face o un kit de admisie pentru masina dumneavoastra, raspunsul nostru este:

  • o crestere constanta a cailor putere

  • un impuls notabil in momentul accelerarii masinii

  • economie de carburant in aceleasi conditii de exploatare

  • un filtru de aer performant care se poate spala si nu trebuie schimbat

Cum functioneaza: Conceptul de baza al admisiei sport

Motorul dumneavoastra se bazeaza pe un amestec echilibrat de combustibil si aer pentru ardere. In prezent, vehiculul dumneavoastra trage aer prin tubul de admisie al producatorului original. Admisia este ajutata si de o cutie in care se regaseste filtrul de aer, care in mod normal contine un filtru de hartie, de unica folosinta. Producatorii de automobile proiecteaza admisia vehicului pentru a fi cat mai putin zgomotoasa si pentru a se incadra in compartimentul motorului.

In timp ce zgomotul redus al motorului este un beneficiu pentru dumneavostra, acesta provine dintr-un tub de admisie format din mai multe curbe si cotituri. Rezultatul este o scadere a volumului de aer livrat in camera de ardere. Si, deoarece admisia originala limiteaza complet cutia de aer din interiorul compartimentului motor, aerul este de obicei fierbinte cand este introdus. Aceasta combinatie de aer limitat si totodata cald provoaca amestecuri de combustie bogate in combustibil. De aceea aceste amestecuri nu ard la o eficienta maxima.

Sistemele de admisie sport rezolva cateva dintre aceste probleme intr-o singura unitate impresionanta. In primul rand, o admisie de aer sport inlocuieste tubul de admisie original cu o conducta mai larga, care are mai putine curbe. Rezultatul este un volum mai mare de aer care circula mai liber, umplandu-va camera de combustie cu mai multe molecule de oxigen pentru aprinderea combustibilului in amestecuri echilibrate, eficiente, care maximizeaza puterea.

Modelele noi de admisie sport a aerului rece muta si cutia de aer in afara compartimentului motorului, unde aerul mai rece poate fi aspirat de filtrul de aer. Locul tipic de relocare pentru cutia de admisie a aerului rece se afla langa roata superioara cu mult deasupra anvelopei. A lua aer rece pentru combustie inseamna un amestec de aer mai dens cu mai multe molecule de oxigen pentru o mai buna ardere si, in cele din urma, mai multa putere.

Nu toate admisiile sport de performanta sunt admisii de aer rece care misca cutia de aer si / sau filtrul. In general, producatorii testeaza ambele tipuri de admisii pe un vehicul pentru a vedea daca exista un beneficiu semnificativ pentru mutarea cutiei de aer in alta locatie decat cea standard.

Un ghid pentru a creste caii putere cu ajutorul admisiei sport

Pe masura ce noul aport de performanta atrage un volum mai mare de aer, care poate fi mult mai rece, motorul dvs. poate respira mai usor decat cu o admisie originala. Cu camera dumneavostra de combustie umpluta cu un aer mai racoros, bogat in oxigen, combustibilul arde intr-un amestec mai eficient. Obtineti mai multa putere din fiecare picatura de combustibil atunci cand este combinat cu cantitatea potrivita de aer.

Cu mai mult aer in camera, puteti arde, de asemenea, mai mult combustibil decat inainte. Asa se face ca un aport de performanta iti pune puterea la pedala: reducerea temperaturii aerului, echilibrarea amestecului de combustibil si asigurarea a mai mult aer pentru combustie.

Cat de mult va creste puterea ta? Aceasta este intrebarea de 100 de puncte. Cresterea puterii oferite de catre admisiile sport de performanta variaza in functie de vehicul, dimensiunea motorului, alte imbunatatiri de performanta instalate precedent, etc. Cresterea tipica de cai putere anuntata de producatorii de admisie sport este de 5-10 CP. Dar, majoritatea acestor companii, inclusiv Eventuri, IPD Plenum, Fabspeed, BMC, promit sa livreze mult mai multa putere. Este posibil sa inregistrati o crestere mai mare sau in unele cazuri izolate, mai mica.

Cu mai mult aer, dar si mai rece in asteptare pentru ardere, raspunsul motorului dumneavostra la plecarile de la semafor va fi mult mai prompt. Admisiile stoc furnizeaza deseori amestecuri pentru combustie cu aer mai cald si bogate in combustibil, care determina motorul sa piarda putere si totodata capacitate de reactie in timp ce ruleaza.

Diferenta de reactie nu este doar vizibila; o poti simti literalmente de pe scaunul soferului. Cu o admisie sport poti face ca motorul sa respire liber, e ca si cum motorul tau te invita literalmente sa-l turezi.

Va multumim pentru timpul accordat si va asteptam sa beneficiati de cele mai noi produse in shop-ul online Project 85 Automotive .