Promo

Acidul hialuronic – principalele beneficii pentru frumusețe

În industria frumuseții, acidul hialuronic este sinonim cu pielea catifelată, hidratată și fermă. Din punct de vedere chimic, acidul hialuronic este o polizaharidă (o moleculă compusă din zaharuri) care este produsă în mod natural de corpul nostru, aflându-se în țesutul conjunctiv și în piele. Cele mai mari concentrații se află la nivelul articulațiilor și la ochi, iar în piele într-o proporție de 50%.

Odată cu înaintarea în vârstă, chiar mai devreme decât ne așteptăm, pe la 26 de ani, producția de acid hialuronic începe să scadă. Treptat, starea pielii începe să se degradeze – senzație de uscăciune, pierderea elasticității, apariția ridurilor și vindecarea lentă a leziunilor cutanate.

Citește în continuare care sunt principalele beneficii pe care le are acidul hialuronic pentru frumusețe și cum te poți bucura de ele și după înaintarea în vârstă.

Care sunt beneficiile acidului hialuronic?

Fie că este administrat sub formă de injecții, pastile, fiole, creme ori serumuri, acidul hialuronic oferă o mulțime de beneficii pielii.

  • Hidratează pielea. Grație capacității de reținere a apei în corp, acidul hialuronic contribuie la hidratarea pielii, lăsând-o catifelată și netedă la atingere.
  • Asigură fermitate pielii. Acest ingredient magic stimulează producția de colagen, crescând astfel elasticitatea pielii până la o vârstă înaintată.
  • Ajută la regenerarea pielii. Accelerează procesul de vindecare atunci când apar leziuni cutanate. 
  • Luptă împotriva îmbătrânirii premature. Utilizat cu regularitate în rutina beauty, acidul hialuronic previne apariția ridurilor și le estompează pe cele deja existente.
  • Are acțiune benefică asupra acneei și a dermatitei. Mai mult, este folosit în compoziția unor produse de îngrijire cu rolul de a umple cicatricile apărute în urma acneei.

Cum te bucuri de beneficiile acidului hialuronic?

Acidul hialuronic este ingredientul ideal pentru îngrijirea tuturor tipurilor de piele. Hrănește intens pielea uscată, hidratează și echilibrează producția de sebum în cazul tenului mixt și al celui gras. Principala regulă este să aplici un produs creat special pentru nevoile tipului tău de ten.

Spre exemplu, pentru tenul uscat poți utiliza o cremă hidratantă cu acid hialuronic, în timp ce pentru cel mixt ori gras poți folosi un gel răcoritor. Serumul cu acid hialuronic și crema de ochi nu ar trebui să lipsească din niciun ritual de îngrijire, indiferent de tipul pielii.

Introduse la timp în rutina zilnică, produsele pe bază de acid hialuronic te vor ajuta să îți menții pielea hidratată și fermă până la o vârstă înaintată. Bineînțeles, pentru a te bucura de toate aceste beneficii, trebuie să aplici corect acidul hialuronic. Mai întâi, curăță pielea, apoi umezește-o cu apă termală. Este indicat ca acidul hialuronic să fie aplicat pe pielea umedă. La final, sigilează cu crema de față potrivită tipului tău de piele.

În acest mod protejezi stratul de hidratare obținut dedesubt.

Este important de reținut că produsele nu vor face minuni dacă nu îi asiguri corpului cel mai important ingredient – apa. Așadar, asigură-te că te hidratezi corespunzător în fiecare zi și efectele benefice nu se vor lăsa așteptate.