Știm cu toții că fumatul este extrem de nociv și este principala cauză a multor boli, de cele mai multe ori, fără remedii. Există însă o serie de obiceiuri pe care le facem zilnic și care se pare că sunt la fel de periculoase ca acest viciu. 

 Statul pe scaun este, în accepțiunea multor medici, la fel de periculos precum fumatul, pentru că astăzi stăm prea mult timp șezut, deși omul a fost creat să se miște foarte mult. Sedentarismul afectează multe funcții ale organismului, iar în timp îndelungat vor apărea și probleme grave de sănătate. 

 Lipsa orelor de odihnă afectează organismul în aceleași puncte precum fumatul. Fără somn suficient crește riscul apariției accidentului vascular și atacului de cord, două dintre principalele pericole la care se expun și fumătorii.

Citeste si...
De la psihic vulnerabil la cancer

 Grăsimile saturate pe care le consumăm zilnic ne afectează chiar mai mult decât fumatul. Acestea îmbolnăvesc inima, stomacul și colonul. Ba mai mult, alimentația nesănătoasă este una dintre principalele cauze ale cancerului. 

Consumul de alcool constitue un mare pericol pentru orice organsim. Dacă este consumat zilnic, alcoolul provoacă nenumărate boli, chiar dacă nu este asociat cu țigări sau cu mese nesănătoase.