Actualitate

A început procedura pentru reparația arterelor din Capitală, potrivit anunțului făcut de Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că a inițiat procedura de reparație a străzilor și trotuarelor din București pentru a asigura siguranța pietonilor și pentru a îmbunătăți circulația rutieră. Această reparație va viza străzile și trotuarele aflate în administrarea Primăriei Generale a Municipiului București care au suferit deteriorări, cum ar fi asfalt crăpat, gropi, borduri rupte și alte daune. Administrația Străzilor București a lansat procedura în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) pentru achiziția serviciilor de proiectare și execuție a lucrărilor de reparații pe baza unor acorduri-cadru cu o durată de 4 ani.

Primarul general a invitat operatorii economici interesați să depună oferte până la data de 20 noiembrie 2023. Valoarea totală estimată a acestei investiții este de 1.021.214.508 lei fără TVA.

De asemenea, pentru a îmbunătăți fluiditatea traficului în zona Podului Grant, unde au avut loc lucrări care au afectat circulația, au fost luate măsuri suplimentare pentru direcționarea traficului. Aceste măsuri includ suplimentarea numărului de polițiști rutieri care vor dirija traficul, modificarea diagramei semafoarelor în anumite intersecții și montarea de delimitatoare pe traseele tramvaielor pentru a îmbunătăți circulația.

blank