Actualitate

A fost ales câștigătorul licitației pentru elaborarea documentației necesare realizării Drumului Radial 10

Primăria Capitalei a anunțat că s-a ales câștigătorul licitației pentru elaborarea documentației necesare construirii Drumului Radial 10 (DR10), cunoscut și sub numele de Măgurele Expres. Acest drum are o lungime totală de 11,17 km și va conecta orașul Măgurele cu Bucureștiul, trecând prin diverse zone, inclusiv Autostrada A0, Parcul Industrial Măgurele, DNCB, și Prelungirea Ferentari din Sectorul 5.

Documentația pentru acest proiect va fi elaborată de către Asocierea DP Consult SRL (lider de proiect) și Explan SRL. Valoarea contractului pentru documentație este de 12.576.124 de lei fără TVA. Scopul acestui proiect face parte dintr-un efort mai amplu al Primăriei de a crea 10 drumuri radiale care să lege Bucureștiul de localitățile din Ilfov, cu o lungime totală de 96 de km. Aceste proiecte sunt finanțate din fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructura Mare, și au ca scop reducerea aglomerației în București. Se estimează că proiectul DR10 (Măgurele Expres) va fi finalizat până în 2026.

Cele 10 drumuri radiale ale Bucureștiului sunt:

  1. Vest Expres
  2. Giulești Expres
  3. Nord Expres
  4. Pipera Expres
  5. Afumați Expres
  6. Est Expres
  7. Splai Expres
  8. Sud Expres
  9. Măgurele Expres (DR10)
  10. Autostrada A1

Aceste drumuri vor contribui la dezvoltarea infrastructurii de transport din București și vor facilita mobilitatea în oraș și împrejurimile sale.

blank