Promo

7 reguli de siguranță când coși la mașina de cusut electrică

O mașină de cusut electrică este o unealtă extraordinară, de ale cărei beneficii îți dai seama imediat după primele minute de la folosire. Dar, dacă vei începe să coși la mașină, trebuie să știi cum să o utilizezi în siguranță. Bineînțeles, nu vorbim de cea mai complicată mașinărie pe care o vei folosi vreodată, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să acorzi prudență.

Îți prezentăm mai jos, 7 reguli de siguranță de care ar fi bine să ții cont de fiecare dată când te așezi la mașina de cusut electrică pentru a crea următorul proiect.

  1. Păstrează distanța corectă față de ac

Cel mai evident risc atunci când utilizezi o mașină de cusut este acul în mișcare care pătrunde în țesătură. Cel mai bun lucru pe care îl poți face este de altfel și cel mai simplu sfat: Țineți degetele la o distanță sigură de la ac. Desigur fiecare persoană va estima această distanță în funcție de experiența în cusutul la mașină, dar logic cu cât ai mai puțină experiență cu atât distanța trebuie să fie mai mare.

Bineînțeles, există țesături cu care lucrezi care au nevoie de îndrumări suplimentare. Cu toate acestea, nu face acest lucru prin aducerea degetelor mult prea aproape de ac. Dacă ești începător în croitorie, e bine să știi că există piciorușe speciale pentru mașina de cusut care ghidează materialul pentru o cusătură perfect dreaptă.

  1. Asigură-te că acele de cusut sunt intacte

Orice mașină de cusut electrică funcționează cu ace speciale, alese în funcție de materialul care urmează să fie cusut. Dar, înainte de fiecare proiect verifică dacă acele folosite sunt intacte, deoarece un ac deteriorat poate însemna un proiect ruinat. Nu numai că un ac rupt ar putea duce la deteriorarea mașinii sau distrugerea țesăturii , dar ar putea deveni, de asemenea, un pericol pentru tine. Acum se poate rupe în timp ce coși și, mai rău, poate sări în direcția ta.

  1. Nu coase peste bolduri

Înainte de a începe să coși materialul la mașina de cusut electrică, asigură-te că ai îndepărtat toate boldurile folosite în prinderea țesăturii. Acul de cusut se poate rupe în bold și poate agăța materialul într-un asemenea mod în care să nu mai poate fi remediat, mai ales dacă ne referim la materiale delicate precum mătasea.

  1. Prinde-ți părul și ridică mânecile

Probabil ți se pare un sfat intuitiv, dar în realitate foarte multe persoane care cos pentru prima dată la mașina de cusut uită de aceste detalii. Dacă ai părul lung, acesta va fi un adevărat coșmar dacă nu acorzi atenție și din greșeală ajunge să fie prins printre țesătură și acul mașinii de cusut. În momentul în care lucrezi, pentru că te concentrezi asupra procesului, te vei apleca foarte mult către zona de cusut și vei uita de propriul păr și poate reprezenta un real pericol dacă nu ești atentă. Așadar, prinde-l întotdeauna când coși la mașină.

De asemenea, o altă măsură de siguranță importantă este să eviți să coși la mașină de cusut electrică îmbrăcată cu o bluză cu mâneci prea lungi, care te pot încurca și chiar periclita procesul de coasere.

  1. Concentrează-te

Când lucrezi la mașina de cusut, pentru a fi în siguranță, va trebui să te concentrezi asupra a ceea ce faci. Dacă nu, este foarte ușor să se întâmple un accident, cum ar fi simpla apropiere a degetelor de ac. Pentru a evita acest lucru, în primul rând folosește mașina de cusut doar atunci când știi că te poți acorda deplină atenție la ceea ce faci.

Acest lucru înseamnă că dacă te afli sub influența oricărui lucru care ar putea afecta focalizarea – cum ar fi medicamente care îți dau somnolență – este de dorit să eviți să folosești mașina de cusut până când vei termina tratamentul și te vei putea concentra corect.

  1. Oprește mașina de cusut când iei pauză

Chiar dacă iei o pauză de doar câteva minute, cel mai bine și mai sigur este să oprești mașina de cusut electrică. Acest lucru este foarte simplu, prin apăsarea unui buton. Mai ales dacă lucrezi acasă și ai copii sau animale prin preajmă, cel mai sigur este să oprești mașina de fiecare dată când te ridici de la masa de lucru.

  1. Fii atent la electricitate

Când utilizezi mașina de cusut electrică, conectarea acesteia la o sursă de curent înseamnă și să acorzi atenție situației pe care electricitatea o implică. Pentru a lucra în siguranță, este important să ții cont și de detalii precum supraîncărcarea prizelor sau și folosirea unor prelungitoare deteriorate.

Astfel, verifică periodic firul de alimentare al mașinii de cusut să nu fie deteriorat, deoarece poate fi cauza unui incendiu sau poate chiar provoca un şoc electric. Mașina de cusut electrică trebuie scoasă întotdeauna din priză atunci când nu o folosești. Astfel, contribui la eficientizarea consumului de energie şi poţi preveni eventuale accidente.

Mașinile de cusut moderne sunt alimentate de electricitate și au părți în mișcare periculoase, cum ar fi acele ascuțite. Tocmai de aceea, urmând câteva reguli de siguranță în timp ce coși te vei bucura de hobby-ul pe care mulți dintre noi îl iubim: arta cusutului.