La trecerea în neființă a unei persoane dragi, cea mai simplă metodă de a depăși cu bine evenimentul este colaborarea cu o agenție de pompe funebre care să se ocupe de toate pregătirile necesare înmormântării.

Funerare-Ieftine.ro este o astfel de agenție, iar câteva motive pentru a apela la ea sunt următoarele:

De ce să apelezi la o agenție de pompe funebre?

 

#1 Ai parte de puțin răgaz și reculegere

 

Despărțirea permanentă de o persoană apropiată nu este niciodată ușoară. Fie că este vorba de un membru al familiei sau de un prieten drag, să-ți iei adio este un lucru nespus de dificil. De aceea, pe fondul emoțional foarte încărcat, pregătirile de înmormântare nu sunt doar o provocare la care nu oricine poate face față, ci o corvoadă în adevăratul sens al cuvântului dacă se mai pune la socoteală și birocrația sau alte detalii. Astfel, mai întâi de toate, colaborarea cu o agenție de pompe funebre poate însemna șansa la o clipă de răgaz și reculegere prin delegarea unor profesioniști care să se ocupe în întregime de detaliile tehnice.

 

#2 Serviciile funerare pot fi acoperite cu ajutorul de la stat

 

Statul român acordă un ajutor de înmormântare în valoare de 5.429 de lei pentru persoanele asigurate și pensionari. Cu acești bani, familia celui trecut în neființă poate asigura o parte sau chiar toate pregătirile de înmormântate în funcție de sicriul pentru care optează și pachetul de servicii funerare către care se orientează. Mai mult, în cazul în care prețul pachetului de servicii dorit nu depășește suma primită cu titlu de ajutor, agenția de pompe funebre returnează clienților săi diferența de preț.

 

#3 Ai parte de consultanță, suport și asistență

 

Este foarte dificil să reții toate amănuntele cu privire la înmormântarea unei persoane și nici nu este necesar, luând în calcul faptul că poți apela la niște specialiști care să facă totul pentru tine. Începând cu procedurile de obținere a certificatelor de deces și îmbălsămare și continuând cu pregătirile pentru înfăptuirea ritualului creștin, o agenție de pompe funebre îți poate oferi toate informațiile necesare și poate efectua întregul proces în locul tău.

 

#4 Poți apela și la servicii de repatriere decedați

 

Moartea poate surveni oriunde și oricând. Există însă decese în urma cărora înmormântările se pot desfășura lin, ca de exemplu atunci când cineva moare de bătrânețe acasă, dar și decese când procedurile de înmormântare sunt îngreunate de locul și circumstanțele în care s-au produs, ca de pildă atunci când un cetățean român moare departe de granițele țării. În cel de-al doilea caz, familia celui decedat trebuie să se supună legislației în vigoare din statul în care s-a produs decesul și să facă apoi complicate demersuri pentru a aduce înapoi în țară trupul neînsuflețit al persoanei dragi. Toate acestea însă, pot fi făcute și fără participarea vreunei rude sau cunoștințe atunci când se apelează la serviciile unei agenții de pompe funebre care ia asupra ei întreaga responsabilitate.

 

#5 Nu este necesar să mergi în altă parte pentru sicriu

 

Chiar și în cazul morții în străinătate, agențiile de pompe funebre includ în costul pachetelor lor de servicii și tarifele pentru sicrie. Acestea se pot alege de către familie în funcție de modelul și materialul dorit, dintr-o gamă variată ce cuprinde variante modeste ca preț, dar și alternative mai costisitoare, dar mai impunătoare. În general, cele mai ieftine sicrie sunt cele din lemn de esență moale precum bradul, iar cele mai scumpe, cele din lemn de esență tare, precum stejarul.

 

#6 O parte din bunurile care trebuie dăruite de pomană sunt incluse în pachet

 

În cadrul unei slujbe de înmormântare, se oferă preotului, dascălului și celor prezenți pachete cu diferite bunuri și alimente date de pomană. Acestea includ lumânări, prosoape, batiste, colivă, colaci, vin, veselă, dar și diferite preparate calde și reci. O parte din acestea sunt incluse în pachetele de servicii funerare prestate de agențiile de pompe funebre și dacă este vorba de o înmormântare cu puțini participanți, familia nu trebuie să-și facă alte griji în legătură cu suplinire pomenilor pentru acea ocazie. Astfel, clienții unei agenții de pompe funebre pot da uitării atât cumpărăturile, cât și pregătirile pentru primul parastas.