Promo

4 sfaturi pentru cei care vor o locuinţă cu grad sporit de confort

Atunci când cauți o locuință, confortul este unul dintre detaliile pe care le privești cel mai îndeaproape. Îmbunătățirile la nivel estetic sunt deosebite, însă cele ce țin de confortul termic, spre exemplu, sunt mult mai apreciate. Chiar dacă aceste caracteristici nu există la locuința pe care o ai sau pe care o dorești, le poți implementa foarte ușor folosind produse speciale pentru izolare, din categoriile următoare,

1.   Izolarea termică a elementelor structurale

Pentru a izola zidurile, tavanele sau plăcile este necesar să optezi pentru un material de cea mai bună calitate, care să îți asigure un ambient plăcut la interior. Vata de sticlă este la acest moment opțiunea pe care o alege majoritatea utilizatorilor, deoarece acest material are caracteristici foarte bune la nivel de izolare termică și parțial chiar și fonică.

Materialul este ignifug, nu emană substanțe toxice, nu se deteriorează în timp și nu mucegăiește și de asemenea constituie și o barieră excelentă pentru izolare termic, iar dacă vrei mai multe informații despre vata de sticla – click pentru preturi si alte detalii aici, pentru a beneficia de o detaliere completă.

Pe lângă vata minerală de sticlă mai poți folosi pentru izolare vată bazaltică sau polistiren, sau la nevoie chiar spumă poliuretanică.

2.   Alege tâmplărie de calitate

Tâmplăria este responsabilă în cea mai mare parte de izolarea golurilor pentru ferestre. Aceste goluri sunt unele dintre cele mai cunoscute punți termice, deoarece sunt discontinuități în beton sau zidărie, prin care căldura se transferă destul de facil de la interior la exterior. Din acest motiv devine foarte important ca tâmplăria să fie una de calitate, iar geamurile să fie performante, care să nu permită schimburi de căldură cu exteriorul.

Termopanele cu două sau trei foi de geam sunt cele mai optime soluții, mai ales că acestea sunt tratate special anticondens și beneficiază de tehnologii moderne care permit aerisirea, dar nu și pierderile de căldură.

3.   Utilizează rigips pentru pereți despărțitori

Pereții de compartimentare nu au rol funcțional și ca urmare poți folosi și alte materiale de construcții, nu doar zidărie sau beton. Chiar este indicat să folosești structuri de rigips, deoarece acestea sunt special create pentru a compartimenta zonele, oferind însă un plus de confort și căldură la nivelul locuinței. Pereții din rigips nu au nevoie de izolație înăuntru, însă poți încerca să creezi un miez între panourile de rigips, fie din vată bazaltică, fie din spumă poliuretanică. Vei vedea că, în cazul unei compartimentări corecte, locuința va resimți un plus de căldură, dar și o eficientizare a sunetului, în sensul că propagarea acestuia nu se va face cu aceeași lejeritate ca și în cazul unei locuințe neizolate.

4.   Folosește pentru a decora elemente izolatoare

Unul dintre cele mai potrivite elemente de decor, care să asigure ți izolarea, este pluta. Aspectul special, culoarea și textura sa ajută foarte mult la nivel de izolare, deoarece pluta are și o densitate suficient de mare încât să nu permită schimburi de căldură. În general dacă vrei să izolezi cu plută ar trebui să știi că aceasta se potrivește cel mai bine mai ales în cazul pereților reci (dar nu cu umiditate în structura de beton sau zidărie) deoarece pluta va oferi un plus de confort la nivelul temperaturii resimțite la suprafața acestuia.

Izolarea termică a clădirilor joacă un rol important pentru sănătate, dar și pentru confort, iar din acest motiv devine importante alegerile pe care le faci pentru a optimiza locuința din punct de vedere termic. Alege așadar mai înainte de orice calitate, produsele inovative, dar și soluțiile eficiente care te pot ajuta să obții confortul visat pentru casa ta.

blank