Realizați dintr-o combinație de lemn, rumeguș, dar și alte deșeuri din lemn, peletii reprezintă astăzi o metodă alternativă de producere a energiei termice, o alternativă modernă, considerată a fi extrem de prietenoasă cu mediul. Este vorba despre materiale care sunt 100% naturale, tocate, iar apoi presate, și care au un diametru de 6 mm, respectiv o lungime de cel mult 30 mm. Pentru realizarea celor mai buni peleți nu se folosesc niciodată lianți, acest lucru fiind un avantaj important atât pentru producători, cât și pentru utilizatori.

Înainte de a cumpăra astfel de produse, cei interesați trebuie să se informeze corect, pentru a le conștientiza toate avantajele utilizării!

Peletii nu conțin substanțe chimice

Unul dintre cele mai importante aspecte care trebuie precizate despre peletii realizați astăzi este acela că nu conțin substanțe chimice, care să lege reziduurile de lemn. Producătorii utilizează o tehnologie modernă de comprimare, care le permite să obțină materiale de calitate, fără a folosi lianți. Aderența este posibilă datorită conținutului mare de lignină din componența ingredientelor peletilor, ligninga fiind considerată a fi unul dintre cei mai abudenți polimeri care sunt derivați din plante. Această se regăsește în majoritatea celulelor plantelor uscate, acționând de fiecare dată ca un agent de aderență.

Primăvara este anotimpul ideal pentru achiziționarea peletilor

Pe lista elementelor esențiale de care trebuie să țină cont cumpărătorii se numără și faptul că cel mai potrivit moment pentru a-și achiziționa peletii potriviți este primăvara. De ce? Materialele au nevoie de cel puțin 6 luni pentru a se usca în condiții optime, astfel încât să genereze performanțele superioare pe care oamenii le caută.

Aceeași eficiență, indifierent de specia lemnului

Dacă pentru centralele pe lemne sunt recomandate materialele din lemn tare, în ceea ce privește peletii, ei pot fi obținuți din orice tip de specie, fără ca performanță lor să fie afectată. De ce? Indiferent dacă peletii de la https://www.tomibena.ro/ sunt obținuți din lemn de esență tare ori lemn de esență moale, materialele au aceeași densitate la final, oferind utilizatorilor o capacitate calorică foarte bună.

Potențial ecologic

Nu în ultimul rând, foarte important de menționat este faptul că peletii sunt prietenoși cu mediu, întrucât sunt realizați din reziduurile din fabricile de cherestea, dar și din fabricile de prelucrate a lemnului sau din recoltele de lemn. Mai exact, producătorii nu sunt nevoiți să defrișeze pentru a-și obține materia primă, fiind suficient să colaboreze cu furnizori de top în domeniu. În același timp, peletii sunt excelenți pentru o utilizare îndelungată, întrucât nu elimină un nivel ridicat de substanțe toxice, așa cum se întâmplă în cazul altor tipuri de combustibil.

Ușor de utilizat, practici din toate punctele de vedere și prietenoși cu mediul înconjurător, peletii reprezintă alegerea unui număr în creștere de oameni. Materialele sunt simplu de procurat, nu necesită un spațiu mare de depozitare și ajută la obținerea confortului termic necesar în locuința proprie. Toate aceste aspecte trebuie luate în calcul de către consumatori!