Ati aplicat pentru locuri de munca in fiecare zi, dar va simtiti blocati. Cautarea dvs. de locuri de munca nu merge nicaieri. Trimiteti cereri de locuri de munca alaturi de un CV Europas si o scrisoare de intentie, dar nu veti primi niciodata raspunsuri de la angajatori. De ce nu primesti interviuri? Ce faci gresit? Este CV-ul tau?

Sunt sanse, CV-ul dvs. este de vina?

Cautatorilor de locuri de munca le este foarte usor sa faca greseli frecvente in CV-ul lor, facand, fara sa stie, mai greu sa obtina cererea de locuri de munca in fata managerului angajator. CV-ul dvs. poate trece de ATS? CV-ul dvs. se va remarca prin angajarea managerilor in primele cateva secunde?

Din fericire, exista cateva lucruri pe care le puteti face pentru a impiedica aruncarea CV-ului. Iata trei motive pentru care CV-ul dvs. nu functioneaza si cum sa le remediati.

1. Nu aveti destule cuvinte cheie

Majoritatea companiilor folosesc sisteme de urmarire a solicitantilor (ATS) pentru a sorta toate CV-urile pe care le primesc pentru posturile lor de munca. Una dintre modalitatile prin care determina candidatii care sunt calificati pentru un anumit loc de munca este examinarea cuvintelor cheie pe care le-au inclus in CV-ul lor.

Cate cuvinte cheie din CV se potrivesc cu cuvintele cheie din fisa postului? Daca nu aveti suficiente cuvinte cheie potrivite in CV, veti fi eliminat din procesul de angajare de catre ATS. Acest lucru inseamna ca CV-ul dvs. va fi aruncat fara ca acesta sa traverseze vreodata biroul managerului de angajare.

O metoda daca tintiti o anumita companie de care sunteti bine informat asupra serviciilor oferite si remuneratia dorita este sa creati CV-ul cu cuvintele cheie cerute in anuntul de angajare. Utilizeaza calculator salariu 2021 pentru a pregati un raspuns cand sunteti intrebat de salariu.

Daca nu sunteti contactat de angajatori, motivul pentru care nu aveti suficiente cuvinte cheie (sau cuvintele cheie potrivite) in CV-ul dvs.

2. Folositi un format de CV invechit

Un alt motiv pentru care CV-ul dvs. ar putea sa nu functioneze este ca utilizati un format de CV invechit. Similar cu primul motiv, formatul CV ar putea sa impiedice ATS sa controleze in mod eficient informatiile de pe CV-ul tau.

Dar daca CV-ul dvs. depaseste ATS cu un format invechit, managerii de angajare ar putea totusi sa arunce o privire asupra CV-ului dvs., sa vada ca este invechit si este greu de citit si apoi sa decida sa aruncati CV-ul, deoarece nu ati usurat sa obtina informatiile de care au nevoie despre tine. Cu un format de CV invechit, riscati, de asemenea, sa aratati vechi si lipsit de contact, ceea ce nu va va ajuta in cazul in care sunteti deja ingrijorat de discriminarea pe varsta.

Daca CV-ul dvs. nu este usor de citit si nu iese in evidenta pentru angajarea managerilor in primele cateva secunde, acesta va fi revizuit, nu veti fi contactat. Angajatorii pur si simplu nu vor putea stabili daca sunteti calificat sau nu pentru ca nu le-a fost usor sa afle aceste informatii.

3. Nu va cuantificati experienta profesionala

Sa presupunem ca aveti suficiente cuvinte cheie in CV-ul dvs. pentru a fi trecut de ATS. Sa presupunem, de asemenea, ca ati folosit un format de CV actualizat. Acum ca CV-ul dvs. este in mainile managerului de angajare si ca toate informatiile de pe acesta sunt usor de citit, cum va deosebiti de concurenta? Experienta dvs. de munca demonstreaza ca ati fi un angajat valoros? Care este specialitatea ta? Obtineti rezultate? Ce ai realizat?

Daca nu va cuantificati experienta de lucru in CV-ul dvs., veti avea mai multe dificultati in a impresiona managerii de angajare. Informatiile cuantificabile permit angajarii managerilor sa masoare gradul de cunostinte si abilitati pe care le aveti de oferit . Este un mod de a-i informa despre ce si cat puteti aduce la masa.

In cautarea unui loc de munca, nimic nu este mai frustrant decat sa petreci ore intregi solicitand locuri de munca, pentru a nu primi niciodata raspunsuri de la angajatori. Daca CV-ul dvs. nu functioneaza, probabil ca se datoreaza unuia (sau mai multor) dintre motivele de mai sus. Urmati sfaturile noastre, astfel incat sa puteti evita aceste greseli de reluare si, in cele din urma, sa obtineti locul de munca dorit!