Actualitate

250 de persoane au primit alimente gratuite

Cu ocazia sărbătorii Ramazanului s-au oferit gratuit 250 de pachete de alimente persoanelor cu posibilităţi materiale reduse.

ajutoare primaria sect 2Primarul Neculai Onţanu în colaborare cu voluntari ai Fundaţiei „Tuna” a oferit pachete cu alimente la 250 de persoane cu posibilităţi materiale reduse, aflate în evidenţele Primăriei Sectorului 2.

Evenimentul a avut loc astăzi, la Complexul pentru Activităţi Recreative şi Educaţie “Sfântul Pantelimon” al Primăriei Sectorului 2.

Acţiunea umanitară s-a derulat cu ocazia sărbătorii Ramazanului, când voluntarii Fundaţiei Tuna au oferit locuitorilor sectorului 2 produse de bază pentru nevoile casnice ale unei familii. Astfel, “Coşul de Ramazan” cântăreşte 10 kg şi conţine făină, zahăr, ulei, orez, etc.

În acest an, de Ramazan, sărbătoare musulmană de amploare, Fundaţia Tuna a acordat 30 tone de alimente persoanelor aflate în situaţii de risc social din sectorul 2, din Municipiul Bucureşti şi din ţară.

Conform tradiţiei turceşti, luna Ramazanului este perioada din an în care trebuie ajutaţi oamenii cu probleme şi este momentul purificării spirituale, a dezvoltării umilinţei, sacrificiului de sine, a actelor de caritate.

Alături de Primăria Sectorului 2 şi Fundaţia Tuna, la organizarea acestei acţiuni a contribuit şi asociaţia “KIMSE YOK MU?” (“E CINEVA ACOLO?”), cu sediul în Turcia, recunoscută la nivel internaţional pentru acţiunile sale umanitare.

blank