Primaria Capitalei, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, impreuna cu Spitalul Clinic Dr. Ion Cantacuzino, au organizat astazi, in Parcul Herastrau, cea de-a treia editie a manifestarii cu tema “Ziua Prematurului”.
Directorul Medical al ASSMB, dr Ablachim Turkes:
“Numai cine nu este parinte nu intelege prin ce emotii trecem in fiecare clipa pe care o traiesc copiii nostri. Imi imaginez ca dumneavoastra, parintii acestor copii minunati,avetipovesti pline de emotie, povesti care incep de cand ati ajuns la spital. Prezenta dumneavoastra aici este mai mult decat un omagiu, iarmedicii si asistentele au nevoie de acest lucru. Traim intr-o epoca in care emotiile, incercarile, anxietatile- toate incercarile unei echipe medicale nu sunt apreciate. Recunostinta dumneavoastraeste cel mai important lucru pentru noi. A ajuta un copil sa traiasca este un lucru extraordinar. Referitor la activitatea ASSMB si a Primariei Capitalei, va pot informa ca au fost deja discutii pentru extinderea sectiei de neonatologie a spitalului Cantacuzino, care,intr-un spatiu relativ restrans, face eforturi extraordinare ca sa asigure cele mai bune conditii copilasilor dumneavoastra. La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, PMB a asigurat anul acesta buget foarte generos pentru spitale pentru ca domeniul sanatatii si al educatiei reprezinta prioritati clare ale actualei Administratii. Urez mult succes echipei medicale de la Spitalul Cantacuzino si multumesc parintilor si copiilor care au venit aici, in semn de recunostinta si apreciere pentru acesti medici si asistente”.
La randul sau, seful sectiei de nou-nascuti din cadrul Spitalului Cantacuzino, dr. Adrian Craciun, a declarat: “Astazi e cea mai fericita zi a sectiei noastre, pentru ca vedem copilasii pe care i-am ingrijit alaturi de voi, ca acum sunt bine sanatosi. Unii sunt inca bebelusi, altii fac abia primii pasi, altii sunt la gradinita iar altii la scoala, insa cu totii au ceva in comun: au venit un pic mai devreme pe lume, sunt luptatori adevarati, iar noi am fost, suntem si vom fi alaturi de cei care se grabesc sa vina pe lume. Va multumim ca ati venit aici, si multumesc intregii mele echipe,medici si asistente, fara de care o zi ca aceasta nu ar fi fost posibila”.
La eveniment au participat copiii nascuti prematur de-a lungul anilor la Spitalul Cantacuzino si parintii acestora, medicii si asistentele din cadrul Sectiei de Neonatologie, Fundatia Salvati Copiii si Asociatia “Unu si unu”.
Primaria Municipiului Bucuresti sprijina proiectul de extindere a sectiei de Neonatologie, prin suplimentarea numarului de paturi, dotarea cu echipamente medicale necesare ingrijirii nou-nascutior precum si suplimentarea personalului.

Citeste si...  S-au schimbat directorii la OMV. Vezi care sunt numirile surpriza