Culinar

Zacuscă ţărănească

Chiar dacă e deja noiembrie, se mai găsesc uitate prin piaţă vinete pentru o zacuscă întârziată.

blankZacusca în cauză este spornică şi se prepară foarte repede, pentru că nu vom coace legumele.

Ingrediente: 1,5 kg vinete, 1,5 kg gogoşari, o jumătate kg ceapă, o jumătate litru ulei, sare, piper, foi de dafin, bulion.

Mod de preparare: se taie vinetele cubuleţe potrivite şi se pun la călit în ulei, urmărindu-se cu atenţie să se înăbuşe, nu să se prajească. Apoi se pun în ordine şi celelalte legume: ceapa – tăiată julien, sau după poftă, gogoşarul – cât mai mărunt, bulionul – a cărui cantitate variază după preferinţele bucătarului. Se potriveşte de sare şi piper, iar înainte de a se băga la cuptor se adaugă şi foile de dafin.

Pentru a ieşi din anonimat, zacusca poate fi îmbunătăţită cu ciuperci şi/măsline. În mod sigur va fi ceva deosebit. Poftă bună!

www.expresspress.ro

blank