Președintele rus Vladimir Putin ar trebui să se aștepte ca mulți ucraineni să îi refuze propunerea privind simplificarea procedurii de acordare a cetățeniei ruse, a declarat duminică președintele ales al Ucrainei, Volodimir Zelenski, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit agerpres.ro.

Vladimir Putin a declarat sâmbătă că Moscova ia în considerare simplificarea procedurii de acordare a cetăţeniei ruse pentru toți ucrainenii, nu doar pentru cei care locuiesc în estul Ucrainei.

„Diferența Ucrainei, în special, este că noi, ucrainenii, avem libertatea discursului în țara noastră, presa liberă și internet”, a declarat Zelenski.

Anunțul lui Putin a fost făcut la câteva zile după ce a semnat un ordin de simplificarea procedurilor de acordare a cetăţeniei ruse persoanelor care locuiesc în zone separatiste din estul Ucrainei.

Citeste si...  S-a găsit cartea sfinților părinți prezicători! Nici Meteorologii nu știu asta!

Rebelii separatiști din regiunile Donețk și Lugansk se află în conflict cu autoritățile ucrainene din 2014. În prezent, cele două regiuni din estul Ucrainei se află sub controlul rebelilor, sprijiniți de Moscova, însă Kievul a anunțat în repetate rânduri că intenționează să recâștige controlul asupra acestor teritorii.