Vladimir Putin, liderul de la Kremlin, a dat cărțile pe față și i-a transmis un mesaj clar omologului său, american, Donald Trump. Totul prin intermediul lui lui Rex Tillerson, unul dintre oamenii de încredere ai republicanului.

Vladimir Putin, președintele Federaţiei Ruse, a arătat care au fost cauzele înrăutăţirii relaţiilor dintre Federaţia Rusă şi Statele Unite ale Americii, precizând, de asemenea, perspectivele reglementării conflictului din Siria. „Președintele i-a arătat extrem de amănunţit interlocutorului care este viziunea sa cu privire la motivele care au condus la deteriorarea relaţiilor noastre bilaterale până la starea deplorabilă, în care se află în prezent”, le-a spus jurnaliştiloir Dmitrii Peskov, secretarul de presă al conducătorului rus.

El a menționat că Putin tocmai a făcut o analiză a situației, iar Kremlinul speră că aceste informații îi vor fi comunicate lui Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii. „Președintele a realizat o analiză și şi-a prezentat viziunea cu privire la precursorii crizei care se observă în prezent în relațiile bilaterale“, a menţionat purtătorul de cuvânt al Kremlinului. „Acest lucru arată clar că, din punctul nostru de vedere, într-o perioadă de câţiva ani, s-a ajuns la un asemenea impas în relaţiile bilaterale”, a adăugat el.

De asemenea, la această întâlnire, s-a discutat situația din Siria „foarte consistent“, a spus Dmitrii Peskov. „Președintele a prezentat viziunea noastră asupra situației actuale și viziunea noastră pentru evoluţia viitoare a situației“, a spus el. În acest context, el a menționat că este prea devreme să vorbim despre o schimbare în relațiile dintre Rusia și Statele Unite ale Americii după rezultatele întâlnirii dintre Putin și Tillerson, dar conversația lor a fost constructivă. De asemenea, Dmitrii Peskov a declarat că Putin și Tillerson nu au abordat problema întâlnirii liderului rus cu Trump. Pe de altă parte, Peskov a spus că Putin nu a discutat în detaliu situația din Ucraina în timpul întâlnirii cu Tillerson, conform rador. „S-a discutat în general, dar nu a existat o analiză amănunţită a situaţiei din Ucraina”, a spus reprezentantul Kremlinului.