Incendiul care a distrus parţial în noaptea de luni spre marţi Catedrala Notre-Dame din Paris a provocat „durere în inima ruşilor”, a declarat marţi preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, propunând trimiterea „celor mai buni specialişti ruşi” pentru a ajuta la reconstrucţie, informează AFP, conform agerpres.ro.

„Notre-Dame este un simbol istoric al Franţei, o comoară inestimabilă a culturii europene şi mondiale şi unul dintre cele mai importante locuri-cult ale creştinismului. Tragedia care a avut loc în această noapte la Paris este o durere în inima ruşilor”, a afirmat preşedintele rus într-un mesaj de susţinere adresat omologului său francez Emmanuel Macron şi „întregului popor francez”, citat într-un comunicat al Kremlinului.

Vladimir Putin şi-a exprimat „speranţa că această mare catedrală va putea fi restaurată” şi a propus trimiterea în Franţa „a celor mai buni specialişti ruşi, care au o bogată experienţă în restaurarea de monumente ale Patrimoniului Mondial, inclusiv de opere ale arhitecturii medievale”, se mai spune în comunicat.

Citeste si...  Vezi ce spune Ciolos despre modificarea legii SRI