Incendiul care a distrus parţial în noaptea de luni spre marţi Catedrala Notre-Dame din Paris a provocat „durere în inima ruşilor”, a declarat marţi preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, propunând trimiterea „celor mai buni specialişti ruşi” pentru a ajuta la reconstrucţie, informează AFP, conform agerpres.ro.

„Notre-Dame este un simbol istoric al Franţei, o comoară inestimabilă a culturii europene şi mondiale şi unul dintre cele mai importante locuri-cult ale creştinismului. Tragedia care a avut loc în această noapte la Paris este o durere în inima ruşilor”, a afirmat preşedintele rus într-un mesaj de susţinere adresat omologului său francez Emmanuel Macron şi „întregului popor francez”, citat într-un comunicat al Kremlinului.

Vladimir Putin şi-a exprimat „speranţa că această mare catedrală va putea fi restaurată” şi a propus trimiterea în Franţa „a celor mai buni specialişti ruşi, care au o bogată experienţă în restaurarea de monumente ale Patrimoniului Mondial, inclusiv de opere ale arhitecturii medievale”, se mai spune în comunicat.

Citeste si...  "RUSIA aşteaptă IARNA". Care este de fapt planul lui Vladimir Putin pentru a "linişti" Europa