Viorica Dăncilă a anunțat, sâmbătă, la Satu Mare, că Guvernul urmeaza să adopte curand Codul administrativ, amnistia fiscală și reducerea TVA de la 9 la 5% pentru produsele bio și cele tradiționale.

„Știu că este foarte așteptat Codul administrativ. Știu că a fost contestat la CCR. Au fost alții care nu au înțeles această solicitare a primarilor și cât de important este pentru fiecare comunitate locală și primar Codul administratiei. Indiferent de culoarea politică, orice primar așteaptă Codul administratiei. În scurt timp sperăm să dăm Codul administrativ. În scurt timp așteptăm să dăm și amnistia fiscală, să reducem TVA de la 9 la 5% la produsele bio și produsele tradiționale”, a afirmat Viorica Dăncilă, potrivit Mediafax.

Citeste si...
O nouă gafă făcută de premierul Dăncilă, la dezbaterea din grupul socialist din PE

Pe 17 aprilie, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declarat că membrii CEx au decis adoptarea Codului administrativ prin OUG într-o perioadă rezonabilă. De asememea, el a anunţat că miniştrii au la dispoziţie 45 de zile pentru reorganizarea ministerelor în aşa fel încât să fie mai puţină şefime în judeţe.

Judecătorii CCR au admis, la începutul lunii noiembrie 2018, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis şi a Opoziţiei cu privire la Codul administratiei al României. Şeful statului a argumentat că introducerea pensiilor speciale şi articolul privind folosirea limbii minorităţilor în administraţia locală sunt neconstituţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.