Întrebată, la Ploiești, despre ultimele declarațiile ale Gabrielei Firea, Dăncilă a răspuns: O să răspund tuturor acestor acuzații în cadrul Comitetului Executiv Național, așa cum cer fiecărui membru de partid, așa voi proceda și eu”.„Nu am discutat încă cu domnul Tăriceanu. Voi discuta şi cu domnul Tăriceanu, voi discuta şi cu domnul Ponta, avem nevoie de alianţe, avem nevoie de discuţii cu partenerul nostru de guvernare. Alături de noi vrem să mai vină şi alte partide, chiar dacă nu sunt partide parlamentare, mă refer la PNŢCD, la Partidul Ecologiştilor din România. Vrem să reluăm discuţile cu sindicatele, pentru că suntem un partid de stânga şi trebuie să cooperăm cu sindicatele, cu organizaţii neguvernamentale, vrem să facem un bloc de susţinere mult mai amplu pentru alegerile prezidenţiale”, a afirmat Viorica Dăncilă, duminică, la Ploieşti.

Dăncilă a mai spus că nu crede că sancţionarea organizaţiilor judeţene de partid care au avut rezultate slabe la alegerile europarlamentare ar fi o soluţie pentru îmbunătăţirea rezultatelor la scutinul viitor.

„Deplasările noastre în judeţe, modul în care discutăm cu organizaţiile judeţene arată că vrem în primul rând să înţelegem motivele care au condus la acest rezultat, nu neapărat să sancţionăm pe cineva. Sancţiunea nu e cea care ne ajută în perioada următoare să obţinem un rezultat mai bun. De la caz la caz sunt şi situaţii în care trebuie să luăm o măsură de acest fel, dar este important să vedem care au fost problemele la nivelul fiecărui judeţ, dacă acest probleme au ţinut de conducerea judeţului sau au fost alte lucruri care au dus la acest rezultat, să ne asumăm şi a nivel central lucrurie pe care nu le-am făcut. (..) ştiu că acest partid în momentele grele a dat dovadă de unitate, de determinare, sper ca şi în acest moment să procedăm în acelaşi mod şi să obţinem rezultate foarte bune în următoarele trei rânduri de alegeri”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Citeste si...  Cine sunt judecătorii care vor da decizia DEFINITIVĂ în dosarul lui Liviu Dragnea

Gabriela Firea a declarat că intră în competiția pentru prezidențiale deoarece lucrurile nu merg în „direcția bună” pentru PSD.

„Am spus trei ani că nu candidez pentru că PSD avea candidat – domnul Dragnea. Și chiar nu aveam intenție să intru într-o competiție internă cu domnul Dragnea, care oricum avea toate instrumentele să câștige toate bătăliile interne așa cum se vede că si doamna premier are aceleași instrumente preluate de la domnul Dragnea pentru a câștiga orice bătălie. E greu să lupți cu premierul care are toate mijloacele de convingere. Am intrat în competiție – candidat la candidatură – pentru că văd că lucrurile nu merg în direcția bună și pentru că mi-e teamă că vom pierde nu doar prezidențialele, ci și localele și parlamentarele. Și nu am vrut să fiu în situația când colegii îmi spuneau că sunt vanitoasă și mențin procentul de credibilitate din țară doar petru mine pentru la anul, la locale, și că nu sunt om de echipă”, a spus Gabriela Firea la un post TV.