Cel mai violent gangster din istoria Bostonului a fost ucis într-o închisoare federală la ordinul Mafiei italiene. Avea 89 de ani şi devenise informator al unui agent FBI, pentru a lupta cu Mafia italiană, cu care îşi disputa teritoriile de influenţă. Viaţa sa a inspirat două filme, dintre care The Departed, regizat de Martin Scorsese, a primit patru premii Oscar în 2006.

Celebrul gangster din Boston James ”Whitey” (Albinosul) Bulger a fost găsit fără viaţă la ora 8:20, în celula sa dintr-o închisoarea federală din West Virginia, SUA, în care tocmai fusese transferat. Medicii au încercat degeaba să-l resusciteze. Potrivit presei americane, citată de BBC, Bulger a fost ucis în timpul dimineţii de un alt deţinut la ordinul Mafiei. Whitey a fost liderul unei găşti interlope care teroriza partea de sud a oraşului Boston în anii ’70-’80 şi a fost prins în 2011, după ce 16 ani fusese dat în urmărire generală şi căutat în toată America. În 2013, a primit închisoare pe viaţă, fiind găsit vinovat pentru 11 crime.

Viaţa sa a fost sursă de inspiraţie pentru două filme: Black Mass, cu Johnny Depp şi The Departed cu Leonardo DiCaprio şi Matt Damon, în regia lui Martin Scorsese, premiat cu 4 Oscaruri în 2006, pentru cel mai bun film, cea mai bună regie, cel mai bun scenariu şi cel mai bun montaj. Potrivit poveştii romanţate a lui Whitey Bulger, acesta a fost cel mai violent gangster din istoria Bostonului şi a preferat să devină informator al FBI, pentru a învinge o altă grupare mafiotă care îi invadase teritoriul.

Născut în 1929, într-o familie de irlandezi emigraţi în America, James Bulger a ajuns uşor în adolescenţă în lumea interlopă şi a făcut parte din The Shamrocks, o grupare în care a avansat rapid de la furturi de maşini la jefuit bănci. Apoi a devenit liderul unei bande care se ocupa de furturi, cămătărie, pariuiri ilegale, trafic de droguri şi crime.

După ce a fost arestat şi condamnat pentru atac armat şi răpire, Whitey a fost închis la Alcatraz. Se pare că a devenit unul din locurile sale preferate, din moment ce – după cum atrage atenţia BBC – în 2013, în timp ce era urmărit de FBI în toată America, el vizita celebra închisoare şi îşi făcea o poză-suvenir, în costum de puşcăriaş. 

Alcatraz Island

@AlcatrazIsland

 

Whitey Bulger visited Alcatraz when he was on the run from the FBI. http://ow.ly/nUaNM 

The moment fugitive Whitey Bulger brazenly posed as a tourist in Alcatraz… where he had once been…

Brazen holiday snaps of fugitive James ‘Whitey’ Bulger have emerged showing the former mob boss visiting his old haunt Alcatraz – just weeks into his 16-year run from the FBI.

Citeste si...
DIICOT a preluat cazul semafoarelor care ar fi fost accesate ilegal

dailymail.co.uk

În vremurile sale ”de glorie”, teroriza jumătatea de sud a Bostonului. Legendele urbane spun că ar fi strâns de gât cu propriile mâini două femei şi a torturat un bărbat ore în şir, înainte de a-i ciurui capul cu un pistol-mitralieră. A încercat chiar să facă rost de arme pentru teroriştii de la IRA. Avea un ”spate puternic”: un agent FBI căruia îi dădea informaţii mai ales despre Mafia italiană, cu care intrase în dispute teritoriale. Capul clanului Angiulos a ajuns după gratii pe baza informaţiilor oferite de Whitey. În schimb, agentul i-a spus să dispară în 1995, înaintea emiterii mandatului de arestare împotriva sa. Nu a mai fost găsit până în 2011, când a fost arestat pe plajele din Santa Monica, California, unde locuia împreună cu iubita sa.

”Whitey Bulger şi criminalii săi l-au atras pe prietenul tatălui meu într-o cabină telefonică şi l-au împuşcat, pentru că refuzase să le plătească taxă de protecţie pentru barul său,” scrie Priscilla Pilon pe twitter. ”S-a făcut dreptate. Un pic cam târziu.”