In timp ce Premierul Ponta se lupta cu nou situatie creata in urma punerii sale sub acuzare de catre DNA. senatorul PSD Dan Șova este audiat incepand de la orele 12.00, la DNA. Inainte de a intra in sediul institutiei. Sova a refuzat să facă orice declarație, cu atat mai mult cu cat Victor Ponta venise la DNA in calitate de martor in dosarul sau, si a plecat afland ca este pus sub urmarie penala.
 
11350231_10206901098949809_958796683_n-600x312
 
Victor Ponta refuză să demisioneze în ciuda a tot ceea ce s-a intamplat vineri si in ciuda calitatii sale în care se află la ora actuala. Au spus acest lucru si social democratii, a spus acest lucru si el, pe contul sau de socializare imediat dupa ce a fost sa discute cu presedintele Iohannis si dupa ce acesta a declarat public faptul ca ii solicita demisia, pentru ca este inacceptabil ca Romania sa aiba un premier pus sub urmarire penale
 
Desi situatia e albastra, ba chiar incepe sa devina neagra, membrii PSD afirma cu tarie ca Ponta nu va demisiona in nicio situatie: ”Nu o va face și va merge să se bată în Parlament. Facem zid în jurul lui. NU îl putem lasa pentru că e în joc existența partidului”, au declarat mai multi social democrati.
 
PSD a reacţionat si oficial la acţiunile DNA împotriva premierului Victor Ponta. Gabriela Firea, purtător de cuvânt al PSD, afirmă că „este mai mult decât suspect că DNA l-a chemat pe Victor Ponta chiar în ziua moțiunii”. Mai mult, „Victor Ponta nu are niciun motiv să își dea demisia!”
 
„Sincer, mi se pare foarte suspect faptul că domnul Victor Ponta este chema la DNA tocmai în ziua în care este depusă moțiunea de cenzură a celor din PNL. Este cel puțin ciudat acest întreg caz. Instituțiile, în repetate rânduri, au precizat că nu există nicio problemă. Am auzit voci în spațiul public care cereau deja demisia domnului Victor Ponta. Cred că este absurd! Domnul Victor Ponta nu are niciun motiv să își dea demisia, ci trebuie să își încheie mandatul dat de cetățeni. Până la urmă, nu DNA face guvernare! Victor Ponta nu a avut niciodată, ca avocat sau în altă calitate, o relație juridică de niciun fel cu Complexurile Energetice Turceni și Rovinari.
 
Ca dovezi stau adresele oficiale ale DNA și ANI. Victor Ponta nu a fost niciodată asociat la Societatea “Șova și asociații”. El și-a desfășurat activitatea ca persoană fizică autorizată – cabinet individual, specializat în drept penal; în această calitate, a acordat asistență juridică în cauze penale pentru diverse persoane fizice sau juridice, în mod direct sau pe baza unor contracte de colaborare cu alți avocați care desfășurau doar activități de drept civil și comercial. Dovada în acest sens este adresa de la Baroul București. Avem de-a face cu o tema reîncălzită – anii trecuți, Victor Ponta a prezentat clar documentele care demonstrează minciunile proferate, la vremea respectivă, de către Băsescu, Blejnar și alții”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD.
Citeste si...
Elena Udrea a anunţat deja că nu va mai candida la şefia partidului la Congresul PMP