Meteorologii avertizează că de duminică, 17 decembrie, vremea se răceşte. Vor fi ninsori moderate cantitativ la munte şi intensificări ale vântului în regiunile sud-estice.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 17 decembrie, ora 05 – 17 decembrie, ora 20

Fenomene vizate: ninsori moderate cantitativ la munte, intensificări ale vântului în regiunile sud-estice.

În intervalul menționat la munte va ninge, în general moderat cantitativ în Carpații Meridionali și de Curbură, unde se va depune strat nou de zăpadă.

În regiunile sud-estice temporar vântul va avea intensificări de până la 45…50 km/h, iar pe litoral la rafală vor fi în jurul a 55 km/h.

La sfârșitul acestei săptămâni și în primele zile ale săptămânii viitoare vremea se va răci accentuat și vor fi precipitații, mai ales în jumătatea de sud a țării, la început cu precădere sub formă de ploaie, apoi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare.

PROGNIZA PE TREI ZILE

Astăzi, vremea se va răci, mai accentuat în jumătatea de sud-est a ţării. Cerul va fi mai mult noros. Temporar va ninge în zona de munte, vor fi mai ales ninsori şi lapoviţă la deal, local în Moldova, Transilvania, Banat şi izolat în Crişana, iar la câmpie în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea va ploua. În Carpaţii Meridionali şi de Curbură ninsorile vor fi în general moderate cantitativ şi se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în regiunile sud-estice, unde temporar vântul va avea intensificări de până la 45…50 km/h, iar pe litoral la rafală vor fi în jurul a 55 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 şi 10 grade.

Citeste si...  Alertă! hidrologii au emis: România, sub ameninţarea inundaţiilor. Sunt vizate 32 de rauri

În Capitală, vremea se va răci semnificativ faţă de ziua anterioară. Cerul va fi noros, temporar va ploua, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 5…6 grade.

Luni, valorile termice se vor situa în jurul celor specifice acestei perioade. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 …-1 grad in depresiuni şi în nordul Moldovei și 5 grade la Drobeta Turnu Severin. Cerul va fi mai mult noros și se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare în Oltenia, Muntenia, local în Banat, Dobrogea și izolat în restul teritoriului. La munte temporar va ninge. Vântul va sufla slab și moderat. Luni, in Bucuresti, vremea va continua să se răcească. În jur de un grad dimineata si doar 2-3 grade la amiaza. Cerul va fi noros și trecător vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare.

Marţi, vremea va fi ușor mai rece decât normal pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 grade la Suceava și 3 grade în vestul Olteniei (Drobeta 3 ). Cerul va avea înnorări temporare și vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare, local în sudul țării și izolat în rest. La munte va ninge. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile estice. În Capitala, cerul va avea înnorări și temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 1…3 grade.