Omul de afaceri Horia Simu şi-a cumpărat două vile în sudul Frantei, în Saint Tropez, iar procurorii DNA îl suspectează că imobilele ar fi fost achiziţionate cu presupusi bani negri obtinuti din despagubirile ilegale de la Autoritatea Nationala de Restituire a Proprietatilor (ANRP). Acum, DNA a pus sechestru pe vilele lui Horia Simu.

„Cele doua imobile, o casa, respectiv o casa cu teren, ambele situate in Saint Tropez – Franta, au fost achizitionate de catre suspect cu sumele de 3.559.000 euro, respectiv 3.200.000 euro”, a aratat DNA.

Pentru a pune in executare sechestrul pe teritoriul altui stat, DNA a colaborat cu AGRASC (l’Agence de recouvrement des avoirs saisis et confisques).

Citeste si...  Cerere EXPLOZIVĂ! Sesiune parlamentară extraordinară pentru audierea premierului Dăncilă după violențele de la proteste

Horia Simu este acuzat ca a pus mana pe o despagubire de aproape 8 milioane de euro dupa ce cumparase cu numai 700 de mii de euro drepturile litigioase asupra unui teren din judetul Constanta. Simu ar fi mituit-o pe fosta sefa a ANRP, Crinuta Dumitrean, cu 400 de mii de euro. In acest caz, Simu a fost denuntat de Dorin Cocos, fostul sot a Elenei Udrea.