88i

HuaChi este un simplu calugar din China care a reusit ceva ce pentru foarte multi dintre noi pare de-a dreptul imposibil. S-a rugat atat de mult incat a reusit sa isi lase urmele pe podea, in locul in care a petrecut mii de ore.
Barbatul s-a rugat timp de 20 de ani in acelasi loc. A continuat acest ritual atat de mult incat urmele i-au ramas pe podeaua templului unde se roaga, in Tongren (Provincia Qinghai). Acesta are un program pe care il respecta cu strictete in fiecare zi. Ajunge la treptele templului inainte de rasaritul soarelui, apoi paseste pe urmele lasate si isi spune rugaciunile si face peste 1000 de plecaciuni.

Cand era tanar facea intre 2000 si 3000 de plecaciuni in fiecare zi. “Am imbatranit, asa ca in ultimii ani fac in jur de 1000 de plecaciuni in fiecare zi”, spune Hua Chi.
Dupa ce isi termina rugaciunile se plimba ore in sir in templu.

In varsta de 70 de ani, barbatul spera sa atinga un nivel spiritual inalt si sa aiba o trecere usoara spre viata de apoi. Conform credintei budistilor tibetani, spiritul trece prin mai multe etape inainte ca moartea sa-i decida viitor. De aici, fie atinge Nirvana, fie se naste din nou.

“Am reconstruit acest templu si m-am plimbat aici pentru ca dupa moarte, spiritul meu sa nu sufere”, a mai spus Hau Chi, care este doctor in medicina traditionala.

Citeste si...  Ceaiul de lemn dulce, un remediu aproape miraculos dar mai putin cunoscut