df (4)

Fuego este unul dintre artiștii, care au punctat de minune, în timp, la capitolul popularitate, ajungând, astăzi, unul dintre cei mai îndrăgiți și iubiți interpreți ai muzicii romantice.

Determinarea, voința și proiectele ambițioase au stat la baza acestei performanțe, având în spate 20 de ani de carieră pe scena muzicală românească, lansându-se în 1993, la Festivalul de la Mamaia. În prezent, schimbă stilul și interpretează, în cadrul unui turneu național, un spectacol eveniment, în care poate fi urmărit ca actor. Este vorba despre piesa ” TESTAMENT „, o lecție de patriotism, un omagiu și o celebrare a operei nemuritoare lăsată României Mari, unite, de către cel supranumit ” poetul luminii și-al romanismului „, Grigore Vieru.

După ce a lansat premiera, în octombrie, la Pitești, teatrul la care este angajat de peste 12 ani, unde fiecare reprezentație s-a jucat cu casa închisă, la cererea publicului, Paul Surugiu duce spectacolul prin țară, cu brațele deschise, ropote de aplauze și brațe de flori.
Așa s-a întâmplat și acum, luni, când pe scena Teatrului Național din Bălți a răsunat poezia limbii romane, creatia lui Grigore Vieru, prin vocea celui ce i-a fost discipol, Fuego.

Spectacolul a fost un succes de casă, iar publicul nu l-a lăsat pe Fuego să plece prea usor, aplaudându-l, minute în șir.
Fără doar și poate, este cel mai iubit artist român din Basarabia la ora actuală. Și cel mai drag interpret basarabean din România, după ce în anul 2012, președintele Nicolae Timofti, i-a conferit titlul de ” Artist al Poporului Republicii Moldova „. O spune chiar poetul basarabean și academicianul român Nicolae Dabija, o somitate a poeziei contemporane, figură marcantă a culturii românești, pe scena de la Bălți, atunci când a urcat pentru a-l felicita pe Fuego pentru inițiativa sa, de a-l omagia atât de amplu pe maestrul Vieru.

Citeste si...
Cofetăria Claus din București îl scoate pe ,,Fuego,, la degustare!

Tot atunci, Nicolae Dabija i-a oferit, în semn de înaltă prețuire, din partea celei mai importante publicații de cultură și artă din Republica Moldova – ” LITERATURA ȘI ARTĂ „, un premiu unic, cel pentru poezie, pentru interpretare și creație. „Și este bun acel de sus, cu-acest popor cuminte, Că ne trimite un Fuego, aceste poezii să ni le cânte!” ( Nicolae Dabija )

„Întotdeauna am iubit Basarabia și pentru mine, este pământ românesc, este parte a sufletului meu românesc. Mă bucur că prin piesa ” Testament „, comoara lăsată de Grigore Vieru, nemuririi, pot aduce bucurie românilor, de oriunde s-ar afla ei, într-o lume în care avem nevoie de teatru și poezie.
Responsabilitatea mea este aceea de a construi, prin muzica mea și versurile sale, lumea lui Grigore Vieru, viziunea sa despre iubire, despre mamă și trăirile sale despre ce ești, cine ești și ce ai putea fi dacă ai afla ce e cu adevărat în sufletul tău, adică emoție, patriotism, o Românie mare și unită” ( FUEGO )

Spectacolul ” Testament ” reprezinta lecția de română, plânsă pe care se așează și teatrul și muzica, poezia și dansul, într-un peisaj al simbolurilor și-al imaginilor mărețe. Turneul național va continua în mai multe orașe ale țării și ale Basarabiei, precum Focșani, Brașov, Galați, Brăila, Ploiești, Adjud, toate informațiile putând să le aflați de pe site-ul www.fuegofuego.ro

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=qCrdNG7gKHU]