Românca a învins-o pe Andrea Petkovici cu 6-2, 7-6 (7-5) în semifinale

 simona-halep

Simona Halep s-a calificat în finala Roland Garros după ce a învins-o pe nemţoaica Andrea Petkovici cu 6-2, 7-6 în semifinale. Simona Halep a câştigat un tie-breakul! Românca e în finală la Roland Garros, unde o va întâlni pe Şarapova.

Duelul a fost extrem de dificil, cu mingi grele, dar Halep a avut o forţă psihică superioară faţă de nemţoaică.

Maria Şarapova s-a calificat în finala Roland Garros, cu un set decisiv, de 6-2.

Simona Halep accede, astfel, pentru prima dată în finala unui turneu de Grand Slam. Victoria din meciul cu Svetlana Kuzneţova, scor 6-2, 6-2, i-a adus Simonei Halep cea mai bună performanţă într-un turneu de Grand Slam. Simona Halep mai are în palmares un sfert de finală la Australian Open, tot din acest an.

Halep a declarat, după ce a acces în semifinalele turneului de la Roland Garros, că pentru ea ziua a fost perfectă.

„Am avut un joc foarte rapid, foarte agresiv. A fost o zi perfectă pentru mine. Mă simt bine. Simt jocul şi să simt pregătită pentru următorul meci”, a spus Halep.

Simona Halep a mai declarat, conform wtatennis.com, că este foarte bucuroasă după această calificare în semifinale. „M-am simţit foarte bine pe teren. Am jucat foarte bine şi am respectat planul de joc. A fost un meci bun şi sunt foarte bucuroasă că acum voi juca în semifinale, la Paris”, a menţionat românca.

Calificarea în semifinale i-a adus Simonei Halep 780 de puncte WTA şi 412.500 de euro.

 

 

Citeste si...  Gigi Becali se recunoaşte învins de CSA Steaua. Avocaţii FCSB au cerut azi, la Tribunal, ca Becali să plătească Armatei prejudiciul pe ultimii trei ani