Premierul Victor Ponta a declarat că a vrut să o însoţească pe mama lui, Cornelia Naum, la DNA Ploieşti, când a fost citată la audieri, însă aceasta l-a refuzat.

646x404_34138500

I-am spus că merg cu ea la DNA, nu voiam să aibă impresia că e singură sau că mă feresc. Ca de fiecare dată, ea a fost mai puternică şi mi-a zis: „Stai acasă, că o să înceapă toată propaganda băsistă, cum influenţezi tu justiţia. Mă descurc eu foarte bine, nu am nevoie”.

Şi cu siguranţă a făcut-o. Nu vreau să sune hazliu, dar cred că sunt fiul mamei mele cu mult înainte de a fi prim-ministru şi o să mai fiu cu mult după ce nu o să mai fiu prim-ministru. Mama mea e cu mult înaintea funcţiei de prim-ministru. I-am spus „Ai un moment în care te simţi nedreptăţită, vin cu tine”, dar mi-a spus că nu are nevoie„, a spus Victor Ponta, chiar în ziua de 8 martie, de Ziua Mamei.

Mama premierului Victor Ponta, Cornelia Naum, a dezvăluit, sâmbătă seara, că  fiul ei a vrut să o însoţească la DNA, când a fost citată ca martor, în dosarul în care ginerele său, Iulian Herţanu, este arestat preventiv, dar ea a refuzat. Corneliu Naum a explicat că nu a vrut să aibă „imaginea unei persoane speriate, care pozează în victimă”.

Cornelia Naum, mama premierului Victor Ponta, a fost audiată joi la DNA Ploieşti în dosarul privind fraudarea de fonduri europene, în care este arestat cumnatul premierului, Iulian Herţanu.

Avocatul care a însoţit-o la audieri, Bogdan Vlad, a explicat că procurorii au vrut să afle detalii despre discuţii la care ar fi asistat Cornelia Naum, despre care a spus că nu are legătură cu societatea implicată în activitatea infracţională. „Doamna a avut şi are şi în continuare un contract de muncă part-time cu societatea fiicei dânsei. Nu are nicio legatura cu societatea în legătură cu care s-a retinut activitatea infracţională. A fost întrebată cu privire la anumite discuţii cu persoane din acest dosar”, a explicat avocatul.

Întrebată de jurnalişti dacă are informaţii preţioase pentru anchetă şi dacă se consideră un martor util, Cornelia Naum a precizat: „Nu apreciez eu dacă sunt preţioase. Nici asta nu e aprecierea mea”.

Citeste si...
Victor Ponta explică, pentru toată lumea, ce presupune starea de urgență