Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea a declarat, într-o emisiune televizată, că Victor Ponta l-a atacat public pe un proiect care a fost lansat în timpul mandatului fostului premier.

Conform ministrului Fondului Europene, ar fi vorbe de un proiect IT care a fost lansat chiar în perioada în care Victor Ponta se afla la Palatul Victoria. „Domnul Ponta a sărit pe mine să spună ”Ghinea a decis asta’”, se apară noul ministrul. Totodată, ministrul Fondurilor Europene îl acuză pe fostul premier că „habar nu avea de ce se întâmpla și faptul că sistemul este lansat ca procedură de lucru la Palatul Victoria pe 5 octombrie 2015, este absolut fabulos”, a declarat acesta.

„Eu am fost acolo și se lucrează la acest sistem IT. Și vreau să fac o paranteză. Mă face domnul Ponta idiot pentru că am făcut următoarea afirmație. S-a luat o decizie la Ministerul Fondurilor de a se face un sistem informatic care să controleze complete fondurile europene, să nu se mai piardă dosare de evaluare cum se întâmplă acum, tocmai ca să nu vezi ce s-a făcut. La Comisie am făcut următoarea afirmație: ‘S-a luat decizia de a se face cu resurse interne plus STS, adica instituții ale statului, pentru că exista frică de licitații trucate de către domnul Sebastian Ghiță’. Domnul Ponta a sărit pe mine să spună ‘Ghinea a decis asta’”, a susținut ministrul Fondurilor Europene.

Citeste si...  Remus Vulpescu, denunţătorul în dosarul Hidroelectrica

„Însă, știți când a fost lansat acel sistem? În octombrie 2015, când la Palatul Victoria era domnul Ponta prim-ministru. Nu eu am luat decizia asta, s-a luat la Ministerul Fondurilor și domnul Ponta nu știa. Au fost oameni responsabili în statul român care și-au dat seama că dacă dăm pe mâna lui Ghiță sistemul de fonduri europene facem totul praf și s-a luat decizia de a face în casă, cum se spune. E drept, fiind un sistem foarte complex, sunt întârzieri. Am moștenit aceste întârzieri. Cum sună asta că domnul Ponta mă face idiot pentru o decizie care a fost luată în guvernarea sa. Domnul Ponta habar nu avea de ce se întâmpla și faptul că sistemul este lansat ca procedură de lucru la Palatul Victoria pe 5 octombrie 2015. Este absolut fabulos”, a continuat acesta.