Liderul partidului Pro România Victor Ponta nu are încredere în strategia liberalilor, pe care îi acuză că nici acum, după o lună de la apariția primelor cazuri de coronavirus în România, n-au fost în stare să aducă echipamente de protecție pentru cadrele medicale.

Victor Ponta avertizează că mămăliga ar putea exploda imediat după Paște – românii nu pot rămâne prea mult timp închiși în case! „Nu putem să stăm închiși în case și să ne uităm la un Guvern care nu face nimic. După Paște, va trebui să regândim tot ce facem. Trebuie să le dăm oamenilor o perspectivă”.

Fostul șef al social-democraților a prezentat pentru newsbucovina.ro și un scenariu sumbru: „Cât stăm în casă? O săptămână, două. Stăm în casă, ok! Vine Paștele. Stăm în casă, nu mai mergem la biserică, urmărim slujba la televizor. Cât putem să facem chestia asta? Jumătate dintre oameni, poate mai mult de jumătate, în aprilie, după Paște, nu vor mai avea un leu să cumpere o pâine!”.

Citeste si...  Vremea de Paște

La Suceava, afirmă Ponta, economia este la pământ, nimic nu se mai produce, totul este inert: „Totul, totul este închis. Cât îi mai ținem pe oameni? Trebuie să prezentăm și o perspectivă. Nu putem să stăm închiși în case și să ne uităm la un Guvern care nu e în stare să aducă măști și mănuși nici la o lună după ce a izbucnit epidemia. Spitalele oricum nu o să facă față. Nu au făcut față în Italia, în Spania, nu au cum să facă față la noi”.

În opinia lui Victor Ponta, pericolul e foarte mare fiindcă „oamenii nu vor putea sta în case mai mult de o lună. Mor de foame la propriu!”.

Despre ajutor de la stat nici nu poate fi vorba. Și explică politicianul Ponta de ce: „Acest stat nu a fost în stare să dea o lege clară cu ce se întâmplă cu firmele. Cu băncile e clar, le-au ajutat pe bănci, nu pe noi”.