Liderul partidului Pro România, Victor Ponta, compară scena politică din prezent cu cea dn 2012 când USL-ul format din PNL și PSD au învins în fața partidului lui Traian Băsescu – PDL – atât la alegerile locale, cât și la parlamentare.

De asemenea, Victor Pontam prezintă scenariul politic în care PNL și USR și-ar uni forțele pentru a învinge PSD-ul. Astfel s-ar putea ajunge la situație din 2012 când PDL-ul s-a dispersat în PNL, PSD-ul riscând să aibă aceeași soartă.

„I-am avertizat pe cei din PSD că, luptând pentru alegeri de primari și președinți de CJ dintr-un singur tur (cum a luptat PDL în 2011) , riscă să aibă soarta PDL din 2012!!! Evident că nu m-au ascultat – și evident că o să îi coste enorm ! Miopia politică se plătește!

Era clar că, pe modelul USL 2012, Dreapta va susține candidați unici în cele mai importante bătălii, indiferent de orgolii și interese de Partid – sloganul unificator va fi «Să învingem PSD cu orice» (cum în 2012 trebuia să îl învingem pe Băsescu și PDL cu orice preț)!

Citeste si...  Reacția PMB la incidentul grav din Capitală. Gabriela Firea cere concedierea vatmanului de pe linia tramvaiului 1

Este acum clar că, din păcate, «conservele» securiste și liberale îl țîn pe Marcel Ciolacu și majoritatea PSD prizonieri și distrug orice tentativă logică de coalizare a Stângii (care trebuia să recunoască și să promoveze ideea «uniți să învingem PNL și pe Iohannis cu orice preț»)! Misiunea celor care s-au «descoperit» votând în Noiembrie Guvernul PNL Orban după care au fost «teleghidati» la PSD direct la masă lui Ciolacu era limpede pentru orice om rațional!

În față celei mai grave crize din istorie privind sănătatea publică, a unei crize economice și sociale care ar putea să fie mai gravă decât în 2010 și a unei țări vândute la bucată către «patronii» lui Orban, Costache sau Voiculescu- noi ne ducem cu viteză spre prăpastie!

Winter is coming – dar noi suntem ProRomania – și ținem doar cu România!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.