Fostul premier al României, Victor Ponta, a recunoscut că a jucat tenis la vilele SRI cu șefii serviciului, alături de Liviu Dragnea, George Maior și Florian Coldea. Ponta anunță că a îngropat securea războiului cu Dragnea, după ce șeful său din PSD și-ar fi dat seama că s-ar putea ajunge la lucruri grave.

Ponta a declarat și de ce l-a amenințat cu demiterea pe Florian Coldea, dacă ar fi ajuns președintele României și că în întâlnirile sale private s-a văzut cu șefi din SIE, BNR, dar și cu Traian Băsescu.

”Am fost la tenis cu domnul Dragnea și cu alți oameni. Lucrurile care erau de rău pentru amândoi s-au oprit. A fost o răutate a mea. A înțeles că nu e bine să povestim lucruri unul despre altul că ne facem rău. Am băut și vin din ăla, „Opus One”, pe care Dragnea i-l ducea lui Florian Coldea. Vorbeam discuții private cu cei cu care jucam tenis. Eram nemulțumit pentru că se crease un sistem paralel de putere, de aceea l-am amenințat pe Florian Coldea că îl voi demite. Au fost lucruri pe care le-am știut și lucruri pe care nu le-am știut. Eu am încercat, ca premier, să fiu eficient, să am mai multe informații ca să iau deciziile corecte. Cu SRI, cu SIE, cu BNR, m-am văzut în întâlniri private. Și cu Băsescu m-aș fi văzut dacă aș fi avut încredere în el. De altfel, și cu el m-am întâlnit la evenimente private.”, a declarat Ponta.

Citeste si...
Stenograme incendiare. Planul ascuns al unui lider PNL de a strange voturi pentru Iohannis

În plus, fostul președinte al PSD a relatat și care erau relațiile cu Gabriel Oprea și George Maior în 2009, după ce PÎCCJ a deschis un dosar in rem pentru anchetarea alegerilor din urmă cu 8 ani.

”Marian Vanghelie e un bufon. Cu Gabriel Oprea nu vorbeam în 2009. Cu George Maior eram în relații apropiate. Pe Florian Coldea nu cred că îl cunoșteam. M-a deranjat acea nesimțire și măgărie că l-am băgat în închisoare pe Adrian Năstase.”, a spus Victor Ponta la B1 TV.