Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a fost audiat timp de trei ore de procurorii militari, la Parchetul General, în dosarul care vizează incidentele din 10 august, din Piaţa Victoriei. Bădulescu a susţinut, la ieşire, că a clarificat anumite aspecte, iar declaraţia publică prin care a susţinut că a minţit cu ocazia primei audieri a fost doar o figură de stil, pentru a atrage atenţie.

„Sperăm ca de aici incolo lucrurile sa se aseze intr-o normalitate. Nu as vrea copii mei sa vorbeasca despre o mineriada. Le-am explicat procurorilor ca am obosit sa ma faca oamenii pe strada parte a unor evenimente care s-au intamplat in acea zi. Trebuie puse lucrurile in ordine”, a afirmat Bădulescu.

Citeste si...  Augustin Lazar, audiat, pentru, avizul , revocare,

Întrebat de ce a afirmat că a minţit în prima audiere, viceprimarul a răspuns: „Daca acest dosar va ajunge in instanta si declaratiile mele vor deveni publice, vezi vedea chestiunea cu minciuna este legata de o metafora sau de un vector de atragere a atentiei. Pana atunci trebuie sa avem putina rabdare, sa lasam organele de urmarire penala sa isi faca treaba.”

Edilul a susţinut că a „nuantat anumite elemente” care pot duce la stabilirea unor responsabilităţi. Bădulescu a refuzat să mai răspundă la întrebări, acuzând presa că are temă să adopte o abordare tendenţioasă.