Vicepremierul Raluca Turcan susţine că nu are informaţii privind „declanşarea unui proces” care să vizeze reducerea salariilor bugetarilor, considerând că afirmaţiile cu privire la acest subiect fac parte din „vechea propagandă comunistă” a PSD.

Întrebată, joi seară, într-o emisiune Tv, dacă vor fi reduse salariile angajaţilor din sistemul bugetar, vicepremierul Raluca Turcan a răspuns că nu are informaţii cu privire la declanşarea unui astfel de „proces”.

„Nu am ştiinţă de declanşarea unui proces în care tăiem salariile bugetarilor, dar această ştire îmi sună cunoscută ca fiind din manualul de propagandă PSD-istă. (…) Încearcă să culeagă voturi blocând acţiunile guvernamentale, (..) este vechea propagandă comunistă de manipulare prin dezinformare. Nimic nou”, a răspuns Raluca Turcan.

Economistul şef al Băncii Naţionale a României Valentin Lazea afirmă că statul trebuie ca, începând de anul viitor, să reducă deficitul bugetar, care ar rămâne deosebit de ridicat în comparaţie cu regiunea, şi că este nevoie de măsuri atât pe partea de venituri, cât şi pe cea de cheltuieli. “Nu e deloc normal ca salariul mediu din sectorul bugetar să fie mai mare decât în sectorul privat”, consideră Lazea, posibile soluţii pentru reducerea cheltuielilor fiind ca programul de lucru al bugetarilor să fie redus cu o cincime, cu reducerea corespunzătoare a salariilor, iar angajările să fie cvasi-îngheţate.


Citeste si...
Răzvan Lucescu, infectat cu COVID