RTEmagicC_lista_completa.jpgCele cinci organizaţii neguvernamentale care i-au transmis preşedintelui Klaus Iohannis o listă de revendicări vor participa la consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu societatea civilă, programate pentru vineri, ora 13.30. Anunţul a fost făcut, pe Facebook, de Sorin Ioniţă. Este vorba despre ExpertForum (EFOR), Centrul Român pentru Politici Europene (CRPE), Grupul pentru Dialog Social (GDS), Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate (ARCEN) şi Asociaţia Pro. Cele cinci organizaţii cer desemnarea unui premier credibil, revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin şi a şefilor CJ prin vot direct, întărirea DNA, revocarea Avocatului Poporului şi dizolvarea comisiilor SRI şi SIE.

Aprobarea înfiinţării Agenţiei Naţionale de Gestionare a Bunurilor Sechestrate, respingerea iniţiativelor existente în Parlament care vizează slăbirea mecanismelor de luptă anticorupţie şi întărirea DNA şi a Parchetelor prin oferirea posibilităţii tehnice de a efectua interceptări, pentru a nu ma depinde de tehnica SRI, se mai numără printre revendicările celor cinci organizaţii.

Citeste si...  CURS : Gabriela Firea, este politicianul cel mai apreciat de români

Şi realizatorul de radio şi televiziune Liviu Mihaiu a anunţat, pe contul său de Facebook, că a fost sunat de la Cotroceni de către consilierul Andrei Muraru, precizând că se va duce la consultările cu Klaus Iohannis pentru a-i reprezenta „pe cei care se simt nereprezentaţi”, deoarece i-au cerut acest lucru mai mulţi oameni zilele trecute.