Magistraţii ICCJ ar urma să întocmească mandatul de executare a pedepsei în cazul liderului PSD Liviu Dragnea, condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare, în dosarul angajărilor fictive, iar documentul este trimis Poliţiei Capitalei, care îl pune în executare.

După această etapă procedurală, lucrători din cadrul Biroului Urmăriri se deplasează la locuinţa lui Dragnea, pentru a pune mandatul în executare. Există însă şi varianta în care acesta ar alege să se predea. Cel mai probabil, după perioada de carantină, liderul PSD va fi plasat în detenţie la Penitenciarul Jilava, în regim semideschis.

Instanţa întocmeşte mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea care este apoi trimisă la unitatea de poliţie competentă, în acest caz, Poliţia Capitalei.

Citeste si...  Un bărbat din Timișoara a spart parbrizele mai multor mașini după o ceartă cu iubita

Conform procedurii, după ce documentul ajunge la poliţie, lucrători din cadrul Biroului Urmăriri merg la adresa cunoscută a condamnatului pentru a-l ridica.

Există şi varianta în care Liviu Dragnea să decidă să se predea, fără a mai fi necesară deplasarea poliţiştilor la domiciliul său.

El va fi dus la Rahova, unde va sta timp de 21 de zile în carantină, după care, cel mai probabil, va fi transferat la Penitenciarul Jilava, unde va executa pedeapsa în regim semisdeschis.