Vaticanul a ieșit în sfârșit cu o explicație pentru ipostaza incredibilă în care a fost surprins Papa Francisc, luni, la sanctuarul din Loreto, vând suveranul pontif a refuzat să le mai permită credincioșilor să îi mai sărute inelul. Filmările cu sanctitatea sa, ferindu-și inelul de buzele mirenilor au fost postate pe rețelele de socializare și au devenit în scurtă vreme virale. După o tăcere de câteva zile, Sfântul Scaun a ieșit cu o explicație justificativă.

„Papa mi-a spus că nu a permis sărutul inelului la Loreto din motive de igienă. Nu pentru sine, ci pentru a evita contaminarea atunci când sunt cozi lungi de persoane. Lui, personal, îi place să îmbrăţişeze oamenii”, a explicat joi directorul biroului de presă al Sfântului Scaun, Alessandro Gisotti.

Citeste si...  Iohannis a refuzat să facă pronosticuri cu privire la şefia Comisiei Europene

Și totuși, în aceeași zi, papa Francisc a fost surprins în timp ce le permitea câtorva cardinali și unor măicuțe să îi sărute inelul, lucru care i-a înfuriat și mai tare pe credincioși.

Inelul aflat în centrul controverselor din această săptămână nu este ”inelul pescarului”, din argint placat cu aur, pe care Francisc l-a primit cu ocazia slujbei de întronizare şi care simbolizează puterea pontificală.

Suveranul Pontif nu a vrut să-i fie sărutat inelul este vorba despre un inel primit cu ocazia hirotonirii ca episcop în 1992 la Buenos Aires, dezvăluie publicaţia franceză La Croix, ”inelul pescar” aflându-se în custodia Secretariatului de Stat.