Managerul Institutului Matei Balş, Adrian Streinu Cercel, a declarat că dacă oamenii vor sta în case de Paşte, cel mai negativ scenariu în lupta cu coronavirusul ar putea fi şters cu buretele, precizând că virusul trăiește în praf și mizerie.

”E o bătălie foarte complicată, mai ales că acest virus parşiv se ascunde în praf şi mizerie. Am rugat autorităţile locale să spele străzi parcuri pentru că acolo se ascunde virusul. Daca vom înţelege să stăm şi în casă de Paşti, atunci acea estimare, precum că după Sărbătorile Pascale am putea avea o problemă mare, ar putea fi ştearsă cu buretele. Dacă nu înţelegem acest lucru, acest scenariu va fi probabil la vedere”, a declarat Adrian Streinu Cercel, la Antena 1.

Citeste si...  Medicul Adrian Streinu Cercel, previziuni sumbre: Ajungem ca Italia!

Adrian Streinu Cercel a afirmat că aceste tipuri de virusuri îşi cresc virulenţa pe măsură ce trec de la un om la altul şi că persoanele de 40 – 60 de ani sunt cele care vor avea posibile probleme.

”Dacă mă refer la Institutul Matei Balş (…) din păcate, deja Institutul este plin şi luăm în calcul sistemul de backup şi anume relocarea pacienţilor uşori şi asimptomatici în hoteluri”, a precizat Streinu – Cercel.