Vezi de ce berea trebuie baută cu spumă. Ai turnat berea greşit până acum! Dacă te enerva barmanul că lăsa prea multă spumă, să ştii că nu făcea nimic rău. Somelierul de bere Max Bakker din Marea Britanie spune că halba ideala de bere are un guler înalt.

Înclinarea paharului şi turnarea foarte încet a berii pentru a evita formarea spumei face ca dioxidul de carbon să rămână în cantităţi mari în băutură. Acesta va ajunge în stomac şi în scurt timp va apărea senzaţia de balonare. Somelierul recomandă ca berea să fie turnată cât mai rapid posibil.

Max Bakker este singurul somelier acreditat pe bere, iar certificarea lui se traduce prin faptul că are o înţelegere excepţională a berii, a procesului de producţie şi a asocierii acesteia cu alte produse. El a explicat pentru Business Insider că senzaţia de balonare după o halbă de bere turnată foarte încet va fi şi mai gravă dacă ronţăi şi nişte snaksuri.

Citeste si...
Mihai Teja își laudă jucătorii, Vezi de ce

În timp ce majoritatea băutărilor de bere i-ar trimite halba înapoi unui barman care lasă prea multă spumă, Max Bekker susţine că tocmai aceea este cea bună. ”Spuma are dulceţa malţului şi gustul amar pe care îl căutaţi la bere”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.