Lionel Messi şi-a aflat pedeapsa în urma cartonaşului roşu primit în finala mică a Copei America, pe care Argentina a câştigat-o în faţa selecţionatei din Chile, scor 2-1.

Căpitanul naţionalei „pumelor” a primit o etapă de suspendare şi a fost amendat cu 1.500 de dolari de Confederaţia Sud-americană de Fotbal (CONMEBOL).

La scorul de 2-0 în favoarea Argentinei, în minutul 37, starul Barcelonei a fost eliminat în urma unei altercaţii cu chilianul Gary Medel (31 de ani). Totul a pornit după o incursiune în careul advers a lui Messi, fază la care a fost blocat de căpitanul Medel, iar mingea a ieşit în out de poartă. Chilianul l-a îmbrâncit pe argentinian şi a încercat să îl lovească cu capul în faţă, dar Messi a rămas pe picioare şi, după ce s-au împins piept în piept, ambii au fost eliminaţi. Astfel, atât Argentina, cât şi Chile au rămas în 10 oameni.

Aceasta nu a fost singura ieşire în scenă a lui Messi la Copa America 2019. După eliminarea din semifinale, în faţa Braziliei, decarul argentinian l-a acuzat pe arbitru că a favorizat echipa adversă şi, în plus, a vorbit şi despre corupţie. În cazul acestor declaraţii, CONMEBOL nu l-a sancţionat încă pe Messi, dar cel care a rămas fără job a fost preşedintele Federaţiei Argentiniene de Fotbal (AFA), Claudio Tapia.

Citeste si...  Lionel Messi s-a hotărât! Se însoară și a stabilit deja data nunții

Oficialul AFA l-a susţinut pe atacant în ceea ce priveşte arbitrajele, care ar fi avantajat-o pe Brazilia, acuzând că arbitrul din Ecuador, Roddy Zambrano, a omis să dea două penalty-uri, momente care ar fi putut schimba rezultatul final. Potrivit Tapia, meciul Brazilia – Argentina a „pus la îndoială principiile de etică, loialitate şi transparenţă”.

În urma acestor declaraţii, Claudio Tapa a fost revocat din funcţia de membru interimar al Comitetului Executiv al FIFA, iar Conmebol a anunţat alegeri pentru ocuparea locului preşedintelui forului argentinian la FIFA

Brazilia a câştigat Copa America 2019, după finala disputată în faţa naţionalei Peru, scor final 3-1.