Cu siguranță știi cât de enervantă este acea senzație de nas înfundat și există câteva cauze posibile din cauza cărora nu poți respira cum trebuie, printre care se numără gripa, răceala, alergiile și infecția sinusurilor, care este de fapt o inflamare a vaselor de sânge din sinusuri.

Cu siguranță știi cât de enervantă este acea senzație de nas înfundat îți prezentăm în continuare 3 metode prin care poți scăpa de nasul înfundat și durerea de sinusuri.

1. Folosește-ți limba și apasă între sprâncene
Prin folosirea acestei tehnici vei îndepărta excesul de mucus ce-ți blochează sinusurile. De fapt, chiar și acupunctura se folosește de anumite puncte de presiune, deci dacă vrei să respiri mai ușor fă următoarele lucruri:

Împinge cu limba în cerul gurii și în același timp aplică presiune cu degetele pe zona dintre sprâncene.
Menține presiunea timp de 20 secunde.
După 20 de secunde relaxează-ți limba și i-ați degetele de pe frunte și vei simți imediat cum te eliberezi.

2. Aplică presiune pe toată suprafața sprâncenelor
Dacă ești una dintre persoanele care întâmpină deseori probleme cu sinusurile, această tehnică te va ajuta să-ți eliberezi nasul și sinusurile superioare, potrivit feminis.ro. Tot ceea ce trebuie să faci este să aplici un pic de presiune de-a lungul sprâncenelor și situația ta va fi cu mult îmbunătățită. Urmează instrucțiunile de mai jos:

Citeste si...  Sergiu Aguero, victima unui accident rutier

Mișcă-ți degetele pe strâncene.
Începe punându-ți degetele la capătul exterior al fiecărei sprâncene.
Apoi pune-ți capul să se odihnească pe mână și sprijină-ți cotul de ceva.
Mișcă-ți degetele spre mijlocul fiecărei sprâncene și fă această mișcare de du-te-vino de câteva ori.

Ultima mișcare trebuie să fie către exterior.
3. Mini-masaj
Folosește această tehnică de mini-masaj pentru a stimula circulația sângelui, a crește nivelul oxigenului și a elimina astfel mucusul din sinusuri.

Apasă ferm crestătura claviculei și fă mișcări circulare acolo unde se face legătura dintre oase și te vei simți mai bine.

Aceste tehnici sunt moduri naturale de a-ți elibera sinusurile și sunt inspirate din acupunctură, ele te scapă de disconfort și durere, deci folosește-le cu încredere dacă nu mai vrei să iei tot timpul medicamente.