Proprietarul unui bar din Belgia a găsit o metodă ciudată prin care împiedică furtul de pahare în barul lui – să îşi pună într-un coş încălţămintea drept garanţie.

Fenomenul furtului de pahare din barurile belgiene este unul destul de răspândit, şi, pentru a se asigura că în barul lui nu se întâmplă asta, un proprietar s-a hotărât să îşi ia măsuri de siguranţă.

Philip Maes, proprietarul barului „The Beer Wall” din Bruges, a declarat că a pierdut 4.000 de pahare pe an, ceea ce poate fi destul de scump ţinând cont că paharele sunt făcute la comandă, speciale pentru barul lui. Un pahar poate ajunge să coste chiar şi 50 de euro.

Citeste si...  A pus pe jar internetul după ce s-a pozat cu girafa ucisa

Anul trecut, acesta a investit 5.000 de dolari în sisteme de alarmă special concepute pentru fiecare pahar în parte, sperând astfel că din cauza ruşinii de a fi prinşi, vizitatorii nu le-ar mai fura.

https://www.instagram.com/sanderbossie94

Însă alţii au apelat la variante mai ieftine. Proprietarul barului Dulle Griet, din regiunea Ghent, le cere clienţilor care vor să consume bere la pahar să îşi lase un pantof drept garanţie.

Pantofii sunt puşi în nişte coşuleţe agăţate şi le sunt returnaţi clienţilor atunci când vor să plece. Totuşi, nu este o medotă chiar 100% eficientă deoarece unii clienţi tot preferă să plece cu un mic suvenir din bar.

https://www.instagram.com/dunaevskameroy